Cum se joacă PSD şi PNL cu moţiunea de cenzură

  • Moţiunea de cenzură mai aşteaptă, Comitetul Executiv al PSD nu a stabilit data votului.
  • PNL a contestat moţiunea de cenzură la Curtea Constituţională.
  • Marcel Ciolacu spune că PSD va vota moţiunea înainte de decizia CCR.
  • Între timp, trei parlamentari au demisionat din PSD şi trec la PNL.
1399 afișări
Imaginea articolului Cum se joacă PSD şi PNL cu moţiunea de cenzură

Mediafax

În vreme de pandemie nici moţiunile de cenzură nu mai sunt ce-au fost. Social democraţii au amânat, din  nou, o decizie privind data la care se va hotărâ soarta lui Ludovic Orban. Motivul? Ziua trebuie hotărâtă de noua conducere a PSD, aleasă la Congresul de sâmbătă. Marcel Ciolacu anunţă că ”moţiunea trebuie votată înainte de data de 27 septembrie” data alegerilor locale. PNL încearcă să le dea planurile peste cap. A contestat moţiunea la Curtea Constituţională şi a început să le ia şi parlamentarii.

Trei parlamentari PSD şi-au mutat deja domiciliul. Este vorba despre Daniel Breaz, Emilia Meiroşu şi Luminiţa Jivan. Liderii PSD susţin că dezertările nu afectează calculele pentru moţiunea de cenzură. Sunt convinşi că au cele 233 de voturi necesare pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată şi Guvernul Orban, demis.

Îmi pare rău de colegul meu, Daniel Breaz. Brusc nu-l mai reprezintă acest partid. Mă rog, suntem în prag de alegeri. Omul trece pese caracter şi alege pentu nevoile personale. Doamna Meiroşu e un politician de sens giratoriu. Pleacă - vine, pleacă - vine,” a declarat Lucian Romaşcanu, fost ministru al Culturii.

Sunt împotriva traseismului politic. Sunt decizii care au fost luate. Acum nu mai poţi întoarce lucrurile. Dar, chiar mă deranjează când văd că se arată cu degetul numai în direcţia PNL,” a precizat şi premierul Ludovic Orban.

De cealaltă parte, premierul pare şi el la fel de sigur că rămâne la Palatul Victoria. Nu îţi ascunde negocierile. dar e supărat pe cei care îi reproşează că îşi caută aliaţi în cuibul inamicului.

Era primăvara când ai auzit pentru prima oară că PSD vrea să demită Guvernul Orban. Social-democraţii su spus, de la bun început, că nu se grăbesc şi că aşteaptă să trecem de perioada în care suntem în stare de alertă. Bătălia pentru şefia PSD şi presiunea alegerilor locale au schimbat însă planurile  în partidul lui Ciolacu. Picătura care a umplut paharul a fost decizia PNL de a aduce în tabăra lor cât mai mulţi primari social- democraţi. 

Se poate face vot până la sfârşitul săptămânii. Suntem convinşi că această moţiune trece,” a spus  Lucian Romaşcanu, fost ministru al Culturii.

”Eu nu-mi amintesc ca în 30 de ani să se fi depus o moţiune în plină vară. Moţiunea se depune într-o sesiune extraordinară,citită într-o altă sesiune extraordinară şi, posibil, să fie votată în altă sesiune extraordinară,sau în sesiunea ordinară. Este neconstituţional,” a explicat premierul Ludovic Orban. 

”Moţiunea trebuie votată înainte de data de 27 septembrie,” a punctat Marcel Ciolacu, liderul PSD.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici