Curtea Constituţională dezbate pe 12 noiembrie conflictul între CSM şi ministrul demis al Justiţiei Ana Birchall

Curtea Constituţională a României (CCR) va dezbate pe 12 noiembrie conflictul între Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi ministrul Justiţiei Ana Birchall, între timp demis prin moţiunea de cenzură împotriva Guvernului adoptată de Parlament.

277 afișări
Imaginea articolului Curtea Constituţională dezbate pe 12 noiembrie conflictul între CSM şi ministrul demis al Justiţiei Ana Birchall

CCR dezbate, pe 12 noiembrie, conflictul între CSM şi Ana Birchall

Părţile implicate în conflict vor susţine punctele de vedere.

Pe 8 ctombrie, preşedintele CSM Lia Savonea a anunţat că a sesizat CCR privind un conflict între Consiliu şi acţiunile ministrului interimar al Justiţiei Ana Birchall.

Potrivit şefei CSM, sunt mai multe motive pentru care a sesizat Curtea Constituţională: „Primul: ingerinţă gravă în activitatea procurorilor, mă refer la activitatea de urmărire penală. Al doilea - acţiuni de subminare a autorităţii CSM în calitatea sa constituţională de garant al indepenendenţei justiţiei”.

Taguri:
ccr,
conflict,
csm

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici