Dacian Cioloş a discutat cu vicepreşedintele Comisiei Europene despre viitorul UE după Brexit

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, vineri, la Palatul Victoria, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrky Katainen, cu care a discutat despre viitorul Uniunii Europene în contextul Brexit, dar şi despre cele trei spitale regionale pentru care MS a obţinut asistenţă tehnică de 1 milion euro.

612 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş a discutat cu vicepreşedintele Comisiei Europene despre viitorul UE după Brexit

Dacian Cioloş a discutat cu vicepreşedintele Comisiei Europene despre viitorul UE după Brexit (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

”Discuţiile au vizat teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene şi de interes pentru România: viitorul Uniunii Europene în contextul Brexit, dezvoltarea economică, crearea de locuri de muncă, fondurile europene, Summit-ul de la Bratislava, E-guvernare”, informează Executivul, referitor la întânirea cu vicepreşedintele CE Jyrky Katainen, responsabil pentru locurile de muncă şi investiţii.

”România rămâne puternic ataşată proiectului european, cu atât mai mult în contextul actual, în care considerăm că este deosebit de importantă promovarea unor proiecte şi politici europene, care iau în considerare nevoile cetăţenilor, în special în ceea ce priveşte investiţiile, sănătatea, locurile de muncă”, a subliniat premierul Dacian Cioloş.

Accentul discuţiilor a fost pus pe oportunităţile oferite de Planul de Investiţii pentru Europa - Planul Juncker, în special în domeniul infrastructurii şi cel al sănătăţii. Între acestea, a fost menţionată asistenţa tehnică de un milion de euro, pe care Ministerul Sănătăţii a obţinut-o de la Banca Europeană de Investiţii, pentru pregătirea proiectelor de investiţii în cele trei spitale regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova. Fondurile provin din platforma de asistenţă tehnică European Investment and Advisory Hub, componentă a Planului de Investiţii pentru Europa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici