Dacian Cioloş către Sorin Grindeanu: Ca prim-ministru nu aveţi dreptul să duceţi ţara în această fundătură

Fostul premier Dacian Cioloş i-a cerut miercuri seară prim-ministrului Sorin Grindeanu să abroge ordonanţa de urgenţă referitoare la modificarea celor două Coduri penale, reproşându-i că distruge reperele morale ale societăţii şi duce ţara într-o zonă incertă de securitate.

2831 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş către Sorin Grindeanu: Ca prim-ministru nu aveţi dreptul să duceţi ţara în această fundătură

Dacian Cioloş către Grindeanu: Ca prim-ministru nu aveţi dreptul să duceţi ţara în această fundătură (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Arhiva Foto)

''Deciziile luate de Cabinetul dumneavoastră în privinţa modificărilor aduse Codului penal şi Codului de procedură penală au consecinţe negative profunde pentru soarta ţării. Distrug reperele morale ale societăţii. Cum veţi explica unui om cinstit că unii pot să fure până la 45 de mii de euro fără să fie pedepsiţi penal? Cum vor mai crede oamenii în dreptate? Care este exemplul de moralitate pe care îl dă Guvernul Statului Român? Cum se mai pot simţi românii demni în ţara lor când Guvernul lasă impresia că dispreţuieşte cinstea şi transparenţa şi legitimează hoţia? Duceţi România într-o zonă incertă de securitate. (...) Prin atacul la valorile statului de drept, ne izolaţi la periferia Europei. Risipiţi bruma de creştere economică câştigată prin munca oamenilor. (...) Cum veţi compensa pierderea de credibilitate care va afecta încrederea investitorilor în România? Ce le veţi spune antreprenorilor care s-au săturat de corupţie şi de decizii strâmbe ale administraţie? Ce le vei spune românilor care vor plăti mai mult pentru un trai mai prost?'', a scris Cioloş pe Facebook.

El subliniază că zecile de mii de oameni care protestează au legitimitatea societăţii, care trebuie ascultată, înţeleasă şi asimilată în deciziile guvernamentale.

''Am încredere că societatea românească este suficient de matură pentru ca astfel de manifestaţii să aibă loc paşnic şi civilizat ca şi până acum. În acelaşi timp, domnule Grindeanu, nu pot decât să condamn aroganţa şi comportamentul Guvernului în această chestiune. Nu cred că pentru asta au votat românii în decembrie. Refuz să accept că aceasta este România normală pe care v-o doreaţi la preluarea mandatului. Domnule Grindeanu, dincolo de interesele politice şi partinice, dincolo de datoriile pe care le-aţi avea faţă de o parte din susţinătorii majorităţii PSD-ALDE, ca Prim-ministru nu aveţi dreptul să duceţi ţara în această fundătură. De aceea, domnule Prim-ministru al României, vă solicit public să abrogaţi ordonanţa de urgenţă referitoare la modificarea celor două Coduri penale'', adaugă fostul premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici