Dacian Cioloş, despre Parlamentul European: Noi credem că Europa poate fi echilibrată

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a vorbit vineri despre rolul pe care îl va avea în funcţia de lider al noului grup europarlamentar, Renew Europe, spunând că doreşte un echilibru între abordările politice dintre Estul şi Vestul Europei. Totodată, Cioloş a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis are o şansă la câştigarea postului de preşedinte al Consiliului European.

165 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş, despre Parlamentul European: Noi credem că Europa poate fi echilibrată

Dacian Cioloş, despre Parlamentul European: Noi credem că Europa poate fi echilibrată

”Este în primul rând rezultatul unui vot, nu ştiu dacă putem vorbi despre o realizare personală. Am fost votat. Am candidat pentru că, aşa cum am spus şi în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, noi mergem în Parlamentul European să aducem Europa în România şi mergem acolo ca să milităm pentru un echilibru în abordările politicii de acolo între Estul şi Vestul Europei. Pentru că multă vreme politica europeană a fost dominată şi e dominată şi acum în continuare foarte mult de vestici. Noi credem că Europa poate fi echilibrată atunci când şi esticii vor avea un cuvânt de spus.”, a declarat Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a declarat că în perioada următoare mai multe grupuri politice s-ar putea alătura grupului Renew Europe.

”E un grup care s-a întârit mult după aceste alegeri europarlamentare cu venirea celor de la En Marche, cu venirea noastră a USR-PLUS, alte partide mai mici sau mai mari care au aderat la acest grup. Probabil or să mai vină şi alţii în perioada următoare.”, a adăugat Dacian Cioloş.

”Vom fi parte a majorităţii politice din Parlament, care va susţine preşedintele Comisiei Europene indiferent cine va fi el”, a adăugat liderul Renew Europe.

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a fost ales, miercuri, liderul nou-înfiinţatului grup ”Înnoim Europa” din Parlamentul European. Din grup fac parte ALDE, mişcarea „En marche” şi Alianţa USR-PLUS.

Cioloş, despre Consiliul European: Preşedinte Iohannis are o imagine de om echilibrat

Dacian Cioloş a declarat, vineri seară, că preşedintele Klaus Iohannis are o şansă la câştigarea postului de preşedinte al Consiliului European.

”În măsura în care domnul preşedinte îşi doreşte, are o şansă pentru că în toată această împărţire de posturi importante la nivel european. (...) Parlamentul European, pe o perioadă de cinci ani, are două mandate de fapt, de preşedinte - câte doi ani şi jumătate - nu este deloc exclus ca această perioadă de cinci ani să fie împărţită între două familii politice. Şi din toată această împărţire, dincolo de echilibrul politic între diferitele familii politice, se mai ţine cont de un echilibru regional - nord, sud, est, vest.”, a declarat Dacian Cioloş.

Liderul PLUS a adăugat că preşedintele Iohannis are o şansă reală de câştig, România fiind una dintre puţinele state din regiune cu guverne proeuropene.

”Nu o să poată concentra aceste funcţii doar candidaţi din Europa de Nord sau din Europa de Vest, va trebui să fie cineva şi din Europa de Est. Din păcate, nu sunt foarte multe guverne şi tări cu guverne frecventabile proeuropene, astfel încât, România fiind şi o ţară importantă, are şi preşedinţia acum, eu ştiu că domnul preşedinte Iohannis are o imagine de om echilibrat. De om moderat, de om al înţelegerilor. Din acest punct de vedere, privind profilul personal al domnului preşedinte Iohannis, privind contextul, nu e deloc exclus dar nu ştiu dacă domnul preşedinte îşi doreşte.”, a adăugat Dacian Cioloş.

Taguri:
ciolos,
renew europe,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici