Dacian Cioloş: Guvernul gestionează lamentabil greva profesorilor

Guvernul şi coaliţia gestionează lamentabil greva profesorilor, susţine eurodeputatul Dacian Cioloş. Sentimentul meu e că amajuns la un punct critic, cumva fără întoarcere, crede acesta.

487 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş: Guvernul gestionează lamentabil greva profesorilor

„Gestionarea acestor proteste de către Guvern şi coaliţie, gestionarea acestei greve a profesorilor este lamentabilă. Sentimentul meu e că am ajuns la un punct critic, cumva fără întoarcere, unde nu mai e suficientă aşa, o cosmetizare electorală, adică nişte decizii care să mulţumească oamenii, să tacă din gură şi să pupe inelul, ci e nevoie de o abordare de fond. Evident, rezolvarea problemei salariilor, salariile cele mai mici pentru intrarea în sistem, pentru a încuraja tineri de calitate să intre în sistemul de educaţie şi apoi, în interiorul sistemului, o modalitate de a remunera performanţa în educaţie, pentru că degeaba votăm noi legea educaţiei, dacă nu vom avea cine să o pună în aplicare”, a declarat Dacian Cioloş, la RFI.

Acesta susţine că în România „e o tensiune socială imensă”, care nu se simte şi la Guvern şi la Preşedinţie.

„Problema e că în acest moment, Guvernul arată atât de slab, încât mă tem că nu are capacitatea de a aborda o lege a salarizării echitabilă şi nu are nici capacitatea de a negocia cu sindicatele, pentru că eu tot văd că se dă vina pe sindicate, că liderii nu sunt reprezentativi. Acum, liderii de sindicat sunt aceiaşi de ani de zile, modul de negociere al sindicatelor e acelaşi de ani de zile. Câtă vreme PSD-ul şi PNL-ul de multe ori, dar mai ales PSD-ul a vrut să abordeze negocierile cu sindicatele mai degrabă aşa, din motive electorale, ca să arate ei cât de darnici sunt înainte de alegeri, au putut să negocieze cu liderii de sindicate. Acum, când e treaba mai serioasă şi trebuie rezolvate nişte probleme de fond, văd că dau din colţ în colţ. Şi nici atitudinea asta de dispreţ a şefilor de
coaliţie şi a preşedintelui Iohannis faţă de cetăţeni şi faţă de cei care protestează, răspunsurile astea în doi peri, decizii care nu ţin seama de realităţi de pe teren, nici asta nu rezolvă problema, pentru că noi avem o problemă de fond în România, e o tensiune socială imensă, care mă surprinde că nu se simte şi la Guvern şi la Preşedinţie, unde probabil că preocuparea e rotativa, e o tensiune socială mare, pe fondul neîncrederii în instituţiile statului şi în politicieni şi de asta oamenii nu acceptă memorandumuri şi tot felul de alte hârtii decise în Guvern, pentru că nu mai cred în cuvântul politicienilor”, a mai spus Cioloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici