Dacian Cioloş l-a învins pe Dan Barna, în primul tur al alegerilor interne pentru preşedinţia USR PLUS

  • Dacian Cioloş a câştigat turul 1 al alegerilor interne pentru preşedinţia USR PLUS, cu 46%.
  • Dan Barna a obţinut 43,9 la sută din sufragii, iar Irinel Darău - puţin peste 10%.
  • Va urma turul doi, pentru stabilirea învingătorului final, între Dacian Cioloş şi Dan Barna.
1790 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş l-a învins pe Dan Barna, în primul tur al alegerilor interne pentru preşedinţia USR PLUS

Dacian Cioloş l-a învins pe Dan Barna, în primul tur al alegerilor interne pentru preşedinţia USR PLUS

Dacian Cioloş a câştigat primul tur al alegerilor din USR PLUS cu 46% din voturi (15.111), în timp ce Dan Barna a obţinut 43,9% (14.404). Cel de al treilea candidat, Irinel Darău, a obţinut 10,1% (3.300). Pentru că niciunul dintre candidaţi nu a obţinut 50%+1 va fi organizat al doilea tur de scrutin.

„Din 44.114 colegi cu drept de vot au votat 32.815. Un record de vot. Rezultatele sunt următoarele Dacian Cioloş-46%, Dan Barna-43,9%, Irineu Darău-10,1%. Procesul continuă cu turul al doilea”, a declarat astăzi Ionuţ Moşteanu.

Turul al doilea va începe în zilele următoare.

Membrii USR PLUS aleg noul preşedinte ale partidului rezultat în urma fuziunii dintre USR şi PLUS. Rezultatul scrutinului online urmează să fie validat de Congresul USR PLUS care va avea loc în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti.

Votul s-a desfăşurat online prin intermediul unei platforme securizate.

Procesul a fost suspendat în prima zi, pentru aproximativ 24 de ore, după ce a fost constatată o eroare tehnică a platformei de vot, din cauza căreia şi-ar fi putut exprima opţiunea şi persoane care nu aveau acest drept. Drept urmare, perioada de vot s-a prelungit cu 24 de ore, până la 23 septembrie, ora 10,00.

În zilele următoare, liderii partidului urmează să stabilească şi condiţiile în care se va desfăşura congresul din 2-3 octombrie, după creşterea incidenţei cazurilor de COVID-19. Este luată în calcul inclusiv desfăşurarea online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici