Dacian Cioloş: Nu mă miră dorinţa lui Rareş Bogdan de a cere negocieri cu USR

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, spune că înţelege spaima PNL, care „a dat cheile de la casă PSD-ului” şi îi răspunde lui Rareş Bogdan, care a cerut în şedinţa internă reluarea negocierilor cu USR. „Dragă Rareş, dacă ai curaj cu adevărat, te aşteptăm la negocieri”, îl îndeamnă Cioloş pe liberal.

1670 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş: Nu mă miră dorinţa lui Rareş Bogdan de a cere negocieri cu USR

Marcel Cioloş: Nu mă miră dorinţa lui Rareş Bogdan de a cere negocieri cu USR

În media au apărut informaţii cum că în Biroul Executiv PNL prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan le-a cerut colegilor săi să reia negocierile cu USR, după discuţiile tensionate cu PSD pentru formarea unei coaliţii de guvernare.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, i-a răspuns, vineri seara, spunând că înţelege „spaima uriaşă” a celor de la PNL, acum, „după ce au dat cheile de la casă PSD-ului”.

„Obişnuiţi cu proprietatea altora şi cu traiul în case naţionalizate, pesediştii nu pleacă cu una cu două de la borcanul cu miere. Aşa că nu mă miră dorinţa lui Rareş Bogdan de a cere negocieri cu USR. Să nu fiţi surprinşi dacă acceptăm negocierea, doar că ea nu va avea loc prea curând. Iar atunci când asta se va întâmpla, va fi doar cu liberalii curajoşi care se opun acestei sinucideri politice. Ironia sorţii este că PNL va afla cum e să fii forţa reformatoare dintr-un guvern retrograd care are un sigur interes: să facă bani pentru partid. Practic, PNL va avea în noul guvern rolul USR din guvernul precedent. PSD şi UDMR vor face jocurile, vor bloca tot şi vor împărţi banii şi funcţiile între ei. Diferenţa e că PNL nu e nici struţ, nici cămilă, pentru că PNL nu vrea reformă cu adevărat, după cum nu e nici hoţ profesionist ca PSD”, spune Cioloş pe Facebook.

Cioloş îi pune şi o cindiţie lui Rareş Bogdan pentru reluarea negocieirlor: „Dragă Rareş, dacă ai curaj cu adevărat, te aşteptăm la negocieri”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici