Dacian Cioloş: Venerabilul lider liberal Câmpeanu s-a remarcat prin nobleţea, eleganţa şi forţa discursului

Premierul Dacian Cioloş a transmis, joi, un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a seniorului liberal Radu Câmpeanu, despre care a spus că s-a remarcat prin nobleţea, eleganţa şi forţa discursului, ceea ce a făcut să fie respectat, deopotrivă, de partenerii şi de adversarii politici.

230 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş: Venerabilul lider liberal Câmpeanu s-a remarcat prin nobleţea, eleganţa şi forţa discursului

Dacian Cioloş: Venerabilul lider liberal Câmpeanu s-a remarcat prin nobleţea, eleganţa şi forţa discursului (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

''Personalitate publică puternică, Radu Câmpeanu rămâne unul dintre liderii politici vizionari, care a militat neobosit pentru libertate şi democraţie. A rămas consecvent convingerilor sale politice şi democratice, pe care le-a promovat şi le-a apărat cu demnitate şi curaj, în pofida anilor petrecuţi în temniţele comuniste şi în exil'', se arată în mesajul premierului Dacian Cioloş.

În opinia premierului, Radu Câmpeanu a fost una dintre personalităţile politice care a contribuit în mod definitoriu la evoluţia societăţii româneşti după 1990, atât prin reclădirea Partidului Naţional Liberal, cât şi prin susţinerea libertăţilor şi valorilor democratice, ca fundamente ale drumului pe care România îl reconstruia.

''A fost printre primii lideri politici din România anilor '90 care a văzut drumul ţării noastre alături de naţiunile europene, ceea ce doar oameni cu viziune, dedicaţi valorilor şi principiilor democratice, au capacitatea şi forţa să facă. Venerabilul lider liberal s-a remarcat prin nobleţea, eleganţa şi forţa discursului, ceea ce a făcut să fie respectat, deopotrivă, de partenerii şi de adversarii politici. Transmit gândurile mele de compasiune şi condoleanţe familiei, apropiaţilor şi tuturor celor care i-au fost aproape! Dumnezeu să-l odihnească!'', a adăugat Dacian Cioloş.

Radu Câmpeanu, primul preşedintele al PNL după reînfiinţarea acestuia în 1990, a încetat din viaţă miercuri la vârsta de 94 de ani. A fost preşedinte al tineretului universitar în timpul celui de-al doilea război mondial, deţinut politic, a emigrat în Franţa şi s-a întors în ţară după prăbuşirea comunismului, reînfiinţând PNL şi candidând la preşedinţie, în 1990, în competiţie cu Ion Iliescu (FSN) şi cu Ion Raţiu (PNŢCD).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici