Damian Drăghici, dezbatere în Parlamentul European despre cum se vede România la 10 ani de la aderarea în UE

Europarlamentarul român Damian Drăghici a susţinut la Bruxelles că pentru o mai bună cunoaştere a drepturilor şi obligaţiilor ca cetăţeni ai EU ar fi nevoie ca civismul european să fie predat în şcolile din România sub formă de geografie, istorie şi cultură ale UE.

935 afișări
Imaginea articolului Damian Drăghici, dezbatere în Parlamentul European despre cum se vede România la 10 ani de la aderarea în UE

Geografia, istoria şi cultura UE, predate în şcoli. Iniţiativa lui Damian Drăghici, în dezbatere la 10 ani de la aderarea României la cel mai înalt for european

Care este percepţia românilor asupra Uniunii Europene la 10 ani de la aderare - a fost principala întrebare în jurul căreia s-a concentrat miercuri, 18 octombrie, dezbaterea organizată, la Bruxelles, de către europarlamentarul Damian Drăghici. În cadrul evenimentului, intitulat ”10 ani de la aderarea României la UE”, au fost prezentate concluziile unui sondaj de opinie referitor la părerea românilor asupra procesului de aderare la UE.

”Mi-a atras atenţia faptul că românii cunosc în mică măsură care le sunt drepturile şi obligaţiile în calitate de cetăţeni europeni. Cred că este de datoria noastră să facem tot ce ne stă în putere pentru a creşte gradul de cunoaştere a rolului Uniunii Europene”, a spus Damian Drăghici în cadrul discuţiilor desfăşurate la Parlamentul European.

El a reamintit, în acest sens, de iniţiativa pe care avut-o ca europarlamentar privind cunoaşterea Uniunii Europene în şcoli. ”Este vorba despre raportul ”Learning EU @ school”, adoptat de Parlamentul European în 2016. Raportul încurajează statele membre să transmită cât mai multe informaţii despre Uniune, atât elevilor cât şi profesorilor”, a punctat Drăghici.

În opinia sa, cu cât se va învăţa mai mult despre geografia, istoria şi cultura UE, cu atât mai mare va fi implicarea civică a cetăţenilor în viaţa politică şi socială a Uniunii.

La evenimentul organizat de Damian Drăghici la Parlamentul European au fost prezenţi reprezentanţi ai instituţiilor europene şi profesori în sociologie. Studiul prezentat, miercuri, a fost realizat de INSCOP Research, în perioada iulie-august 2017 (reprezentativ la nivel naţional) şi a abordat teme precum direcţia de evoluţie a UE şi a României, încrederea în instituţiile europene, percepţia publică a rolului acestora dar şi priorităţile pe care ar trebui să le aibă în vedere UE în perioada următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici