Dan Barna, ales vicepreşedinte al partidului liberal european ALDE la Congresul de la Stockholm

Vicepreşedintele USR Dan Barna a fost ales vicepreşedinte al partidului european ALDE şi va avea un mandat de doi ani în conducerea formaţiunii.

325 afișări
Imaginea articolului Dan Barna, ales vicepreşedinte al partidului liberal european ALDE la Congresul de la Stockholm

Sursa foto: Facebook/Dan Barna

Delegaţi din peste 60 de partide, reuniţi la Congresul ALDE de la Stockholm, au apreciat experienţa lui Dan Barna şi implicarea în promovarea liberalismului în Uniunea Europeană şi vecinătatea acesteia.

„Valorile liberale ne asigură în continuare calea spre dezvoltare şi proiecte de succes precum PNRR şi vor reprezenta fundaţia solidă pentru combaterea populismului şi a extremismului. Mulţumesc colegilor din familia europeană liberală pentru susţinere. Vom începe să lucrăm împreună pentru alegerile din 2024. Vom reuşi împreună!”, a declarat Dan Barna.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, liderul delegaţiei de la Stockholm, a declarat că „de azi, USR are o voce europeană şi mai puternică. Alegerea lui Dan Barna în funcţia de vicepreşedinte al partidului european ALDE este o recunoaştere a muncii noastre în familia liberalilor europeni şi a eforturilor de a promova valorile de bază ale liberalismului”.

Din delegaţia USR la Congresul ALDE mai fac parte parlamentarii Diana Buzoianu, Ionuţ Moşteanu, Cristina Prună, Cristian Seidler, europarlamentarul USR Vlad Botoş şi preşedintele USR Bucureşti Vlad Voiculescu. USR este reprezentată la evenimentul de la Stockholm şi de primari USR, printre care Elena Lasconi, Radu Mihaiu, Clotilde Armand şi Raul Urdă, dar şi de viceprimarii Flavia Boghiu şi Alexandra Tătaru.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa este formată din 60 de partide liberale din întreaga Europă şi este reprezentată în instituţiile Uniunii Europene cu 65 de deputaţi şi cinci membri ai Comisiei Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici