Video Dan Barna, despre candidatura la prezidenţiale: Nu pot să confirm. Sigur vom avea candidat / Luăm în calcul un tandem. Un partid- prezidenţiabil, altul- premierul | VIDEO

Liderul USR Dan Barna a declarat, la Marius Tuca Show, că îşi va asuma opţiunea de prezidenţiabil, dacă USR şi PLUS vor ajunge la această concluzie. Mai mult, Barba susţine că cele două partide vor merge, cel mai probabil, cu un tandem prezidenţiabil- premier.

309 afișări

UPDATE: Barna, despre prezidenţiale: Luăm în calcul un tandem. Un partid- prezidenţiabil, altul- premierul

Liderul USR Dan Barna a declarat, la Marius Tuca Show, că îşi va asuma opţiunea de prezidenţiabil, dacă USR şi PLUS vor ajunge la această concluzie. Mai mult, Barba susţine că cele două partide vor merge, cel mai probabil, cu un tandem prezidenţiabil- premier.

"Sunt nişte decizii pe care o să le iau împreună cu colegii mei. Mai sunt nuanţe importante. Pentru mine proiectul personal e ca USR să se stabilizeze în poziţia de partid consistent care va trăi pe termen lung în România. Miza pentru mine e ca această structură în care mi-am investit timp să merite. Ca să merite şi să rămână în picioare trebuie consolidat. Opţiunea la care vom ajunge mi-o voi asuma. Dacă vom decide că cea mai bună opţiune e Dacian Cioloş o voi susţine", a declarat dan Barna, la "Marius Tuca Show".

Acesta a spus că decizi va fi luată după discuţii între cele două partide.

"Discutăm foarte pragmatic şi responsabil. Luăm în calcul un tandem. Un partid să dea candidatul la prezidenţiale, celălalt candidatul pentru premier. (...) Suntem două echipe care stau de vorbă şi sunt conduse de mine şi de Dacian. În cele din urmă, asumarea unei candidaturi la prezidenţiale e profund individuală, dar asta am făcut azi am pus pe foaie, plusuri şi minusuri. Niciunul nu a cerut candidatură în mod expres. Analizăm plusurile şi minusurile fiecăruia", a mai spus Barna.

Totodată, acesta a afirmat că ar putea fi şi o a treia persoană care să fie preferată de cele două formaţiuni: "Vom decide care e cea mai bună variantă şi în funcţie de asta va fi unul sau altul dintre noi sau un terţ candidatul Alianţei. Noi am spus că vom avea un candidat propriu. Poate fi de la USR sau PLUS".


Întrebat dacă va fi candidat la prezidenţiale, Dan Barna a spus: "Nu pot să confirm acest lucru. Eu confirm faptul cert că Alianţa USR PLUS va avea un candidat cert la alegerile prezidenţiale. Am spus de când am fost ales preşedinte USR că USR va avea candidaţi la toat ciclurile electorale"

Legat de Klaus Iohannis, Barna a afirmat: "În cele câteva interacţiuni pe care le-am avut de când sunt în politic, e suprinzător un om cu simţul umorului, deşi nu pare. La ultima întâlnire, când i-am spus că vom avea candidat şi mi-a zis e şi firesc. E un om care s-a luptat să apere societatea. E un om care a rămas consecvent pe nişte principii şi valori".

"Nu i-am spus dl Iohannis că nu îl mai susţinem, ci că vom avea candidat propriu. Dl Iohannis ne-a spus şi normal, v-a susţinut trei sferturi din România. Se referea strict la asta cu candidatura la prezidenţiale. Aşa istoric nu există nimic. Dacă aici (faptul că suntem ambii din Sibiu – n.r.) ar trebui să înţeleg ceva, nu mă prind. Relaţia mea cu dl Iohannis este foarte deschisă şi onestă", a mai spus liderul USR, la Marius Tuca Show.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici