Dan Barna, despre înregistrările cu Viorica Dăncilă: Parcă urmăream un film cu gangsteri

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, referitor la înregistrarea apărută în spaţiul public în care Viorica Dăncilă le-a vorbit parlamentarilor PSD despre miza justiţiei în rămânerea la guvernare, că părea un film cu gangsteri, „o înregistrare dintr-un grup criminal organizat”.

583 afișări
Imaginea articolului Dan Barna, despre înregistrările cu Viorica Dăncilă: Parcă urmăream un film cu gangsteri

Dan Barna, despre înregistrările cu Viorica Dăncilă: Parcă urmăream un film cu gangsteri

„Aţi auzit înregistrările cu doamna Dăncilă. Parcă urmăream un film cu gangsteri. Părea o înregistrare dintr-un grup criminal organizat, pentru că despre asta vorbim, despre ameninţare, despre şantaj, despre ameninţări mai voalate sau mai directe. Din această perspectivă, dacă moţiunea nu va trece, se va întâmpla lucrul acesta tocmai datorită ameninţărilor, mitei, de aceea noi spunem constant că soluţia sunt alegerile anticipate. Sper că moţiunea va trece, pentru că altfel vom rămâne în aceeaşi logică de troc ordinar, în aceeaşi logică ridicolă de oameni plătiţi cărora li se cumpără conştiinţa ca la piaţă. Aceasta este vechea clasă politică despre care spunem de trei ani că trebuie să plece de la guvernare”, a afirmat Dan Barna, miercuri seară, la Digi 24.

Reacţia liderului USR vine după ce Newsweek România a publicat o înregistrare audio, atribuită unei şedinţe a Vioricăi Dăncilă cu parlamentarii PSD, în care premierul le-ar fi vorbit colegilor de partid despre miza justiţiei în rămânerea la guvernare.

Ca urmare, şapte membri ai CSM au anunţat, într-un comunicat, că solicită plenului CSM şi preşedintelui Lia Savonea să sesizeze Curtea Constituţională, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că, prin declaraţiile făcute, „ştirbeşte în mod grav independenţa autorităţii judecătoreşti” şi „stârneşte îngrijorări extreme cu privire la intenţia de a subordona politic justiţia”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici