Au trecut doi ani de la protestele violente din Piaţa Victoriei. Dan Barna: Dosarul 10 august, „un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta”

Liderul USR, Dan Barna, critică tergiversarea dosarului „10 august” şi susţine că dosarul în cauză a devenit „un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta, în speranţa că acea zi va fi uitată”.

159 afișări
Imaginea articolului Au trecut doi ani de la protestele violente din Piaţa Victoriei. Dan Barna: Dosarul 10 august, „un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta”

„Azi, doi ani mai târziu, încă nu ştim adevărul despre intervenţia din acea zi. Deşi sunt sute de plângeri ale victimelor şi mii de minute de filmare care documentează intervenţia în forţă a autorităţilor, încă nu avem răspunsuri clare. Dosarul 10 august a devenit un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta, în speranţa că acea zi va fi uitată. Nu uităm. Iar justiţia română trebuie să ştie că fiecare zi în care adevărul rămâne ascuns, e o zi pierdută pentru onoarea statului român”, a scris pe Facebook Dan Barna.

El a mai afirmat că „doar adevărul poate marca ruperea definitivă” de guvernarea PSD.

„Regimul Dragnea va continua să trăiască în umbră câtă vreme cei care l-au făcut posibil, l-au sprijinit şi acum îi acoperă faptele continuă să fie parte din stat. Doar adevărul poate marca ruperea definitivă de acea guvernare. Zilele astea strângem semnături pentru candidaţii USR PLUS la alegerile locale. Vor veni apoi şi alegerile parlamentare. Mandatul nostru va cuprinde inclusiv obligaţia de a nu mai lăsa niciodată astfel de lucruri să se întâmple”, a conchis liderul USR.

Luni se împlinesc doi ani de la violenţele dintre protestatari şi forţele de ordine, care au avut loc în Piaţa Victoriei. Mai multe persoane au fost rănite.

DIICOT a clasat, iniţial, părţi din dosarul „10 august”, între care şi aceea cu acuzaţiile faţă de şefii din Jandarmerie, care au fost cercetaţi pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Ulterior, în 4 august, DIICOT a decis redeschiderea cauzei. Luni, Curtea de Apel Bucureşti decide dacă aprobă urmărirea penală a şefilor din Jandarmerie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici