Dan Barna este primul candidat pentru şefia USR

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a declarat sâmbătă că va candida la preşedinţia partidului, la congresul din 28 octombrie, fiind primul care îşi anunţă intenţia de a câştiga locul rămas vacant prin demisia fondatorului formaţiunii, Nicuşor Dan.

330 afișări
Imaginea articolului Dan Barna este primul candidat pentru şefia USR

Dan Barna, primul candidat pentru şefia USR

”Eu le-am transmis deja colegilor mei intenţia de a candida la preşedinţia partidului, îmi voi depune şi candidatura formală, probabil, zilele următoare”, a anunţat deputatul Dan Barna într-o conferinţă de presă.

La rândul său, preşedintele interimar al partidului, Elek Levente, a precizat că, deocamdată, nu se înscrie în cursa pentru şefia partidului.

”M-am gândit. Să nu candidez. Nu îmi doresc să candidez şi posibilitatea de a-mi schimba opţiunea este doar dacă candidaţii care se vor înscrie în cursă o să-mi creeze impresia că vor scindarea partidului sau direcţionarea partidului pe o orbită pe care eu nu mi-aş dori-o. Atunci mi-aş asuma o candidatură şi aş intra în cursă”, a Elek Levente.

Candidaturile pentru funcţia de preşedinte al USR pot fi depuse până pe 30 septembrie, iar congresul pentru alegerea preşedintelui partidului va avea loc pe 28 octombrie.

Nicuşor Dan şi-a anunţat pe 1 iunie demisia din Uniunea Salvaţi România, pe motiv că partidul merge într-o direcţie greşită, după ce Biroul Naţional USR a decis să nu susţină revizuirea Constituţiei privind definirea familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici