Dan Barna explică contextul în care s-a întâlnit cu Klaus Iohannis şi când va fi depusă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Dan Barna a anunţat că este foarte probabil ca Opoziţia să depună, săptămâna următoare, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. În context, liderul USR a precizat că preşedintele Klaus Iohannis are legitimitatea de a dialoga cu orice parlamentar al statului român.

1144 afișări
Imaginea articolului Dan Barna explică contextul în care s-a întâlnit cu Klaus Iohannis şi când va fi depusă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Dan Barna explică contextul în care s-a întâlnit cu Klaus Iohannis şi când va fi depusă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

"Discuţiile vor continua şi la începutul acestei săptămâni. Foarte probabil moţiunea de cenzură va fi depusă săptămâna care urmează. Preşedintele României este persoana cu cea mai mare legitimitate politică din statul român. Preşedintele României a fost votat de 6 milioane de români. Din punctul meu de vedere, da, el este una dintre persoanele care are resursa de credibilitate şi de legitimitate pentru a transmite mesaje politice oricărui actor politic din România. Din această poziţie el poate să aibă dialog legitim cu orice persoană politică din statul nostru", a declarat Dan Barna, sâmbătă, la finalul şedinţei comitetului politic al USR în care partidul a validat lista candidaţilor pentru europarlamentare.

Întrebat dacă nu ar încălca preşedintele Iohannis Constituţia dacă le-ar spune parlamentarilor majorităţii să voteze moţiunea de cenzură, liderul USR a răspuns: "Eu spun că poate să aibă un dialog cu orice parlamentar din statul român. În ce fel va folosi acest dialog este strict la dispoziţia domniei sale".

Dan Barna a afirmat, joi la Parlament, că a discutat în urmă cu câteva zile cu şeful statului Klaus Iohannis despre moţiunea de cenzură şi despre actualul context politic.

Întrebat cine a iniţiat acest consultări, dacă a fost chemat de către Iohannis sau a solicitat el o întrevedere cu preşedintele, liderul USR a spus: "În general se întâmplă într-o direcţie sau alta. Nu avem un tipar pe treaba asta. Stăm de vorbă din când în când".

De asemenea, cu altă ocazie, Dan Barna a făcut apel la şeful statului să participe la viitoarele şedinţe ale Executivului pentru a împiedica adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

În schimb, Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat dacă mai susţine o moţiune de cenzură în momentul de faţă, că nu el trebuie să o susţină, precizând că "Opoziţia trebuie să susţină o moţiune de cenzură şi sper să o facă".

PNL-USR-PMP au anunţat că în următoarea perioadă, până la încheierea sesiunii parlamentare, vor depune o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, în momentul de faţă aflându-se în negocieri pentru susţinerea la vot a demersului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici