Dan Barna, mesaj pentru Viorica Dăncilă: Veniţi în Parlament pentru votul de reconfirmare. Dacă nu, depunem moţiune/ USR vrea un pact pentru anticipate

Dan Barna i-a transmis premierului Viorica Dăncilă că dacă nu vine în Parlament pentru votul de încredere, Opoziţia va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului. USR îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis, totodată, să cheme partidele la discuţii pentru un acord de declanşare a anticipatelor.

827 afișări
Imaginea articolului Dan Barna, mesaj pentru Viorica Dăncilă: Veniţi în Parlament pentru votul de reconfirmare. Dacă nu, depunem moţiune/ USR vrea un pact pentru anticipate

Barna, către Dăncilă: Veniţi în Parlament pentru votul de reconfirmare. Dacă nu, depunem moţiune/ USR vrea un pact pentru anticipate

„Politica crizei! Asta au dat Dragnea şi PSD românilor in ultimii trei ani, crize dupe crize, abuzuri, ilegalităţi şi o incompetenţă strigătoare la cer. Dăncilă continuă politica lui Dragnea şi se agaţă de scaun ca să supravieţuiască. În loc să găsească oameni oneşti şi competenţi pentru funcţiile de miniştri şi să vină cu ei în Parlament, aşa cum îi cere legea şi cum aşteaptă cetăţenii, Viorica Dăncilă trage de timp, pentru că nu mai are majoritate şi nici legitimitate, încă 45 de zile.Doamna Dăncilă, veniţi în Parlament pentru votul de reconfirmare. Dacă nu veniţi, depunem moţiune de cenzură. USR este pregătit să voteze o moţiune de cenzură şi să deschidem astfel calea către alegeri anticipate şi o nouă guvernare, una care să fie în stare să guverneze România cu adevărat”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

USR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis „să cheme partidele la discuţii pentru un acord de declanşare a anticipatelor”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, după şedinţa CEx PSD, că votul privind remanierea în Parlament nu are vreo legătură cu schimbarea Guvernului, iar singura formulă de a pleca un Cabinet de la Palatul Victoria este prin moţiune de cenzură.

"Nu este vorba despre un vot de încredere. Dacă nu trece remanierea, rămâne guvernul în forma veche, nu presupune schimbarea guvernului. Majoritatea din Parlament nu mai este reprezentată atunci când trece o moţiune de cenzură pentru că s-ar putea ca dintre ministrii propuşi unii să nu fie de acord, când ai moţiune înseamnă că nu mai avem majoritate şi trebuie să ieşim de la guvernare", a spus Viorica Dăncilă, la Mamaia.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că, pentru a trece moţiunea de cenzură în Parlament, poartă discuţii cu toate grupurile parlamentare, inclusiv cu social-democraţi. Orban a spus că momentul depunerii moţiunii este condiţionat de un acord al tuturor semnatarilor pentru o variantă de text.

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, că Opoziţia trebuie să depună acum moţiunea de cenzură, deoarece orice întârziere poate aduce riscul unei reorientări din partea parlamentarilor care susţin acum moţiunea. Liderul UDMR a adăugat că opoziţia lasă senzaţia că nu vrea preluarea guvernării. Liderul UDMR a mai spus că a vorbit cu Ludovic Orban despre moţiune şi i-a transmis că UDMR nu are condiţii.

Pentru a trece moţiunea de cenzură, liberalii au nevoie de cel puţin 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului.

Taguri:
barna,
dragnea,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici