Dan Barna: Mi-aş dori ca primul meu act ca viitor preşedinte al României să fie dizolvarea Parlamentului

Prezindenţiabilul Alianţei USR-PLUS Dan Barna a declarat, marţi la Craiova, că şi-ar dori ca primul său act ca şef al statului să fie dizolvarea Parlamentului, pentru ca în februarie sau martie să poată fi organizate alegeri anticipate.

711 afișări
Imaginea articolului Dan Barna: Mi-aş dori ca primul meu act ca viitor preşedinte al României să fie dizolvarea Parlamentului

Dan Barna: Mi-aş dori ca primul meu act ca viitor preşedinte al României să fie dizolvarea Parlamentului

„Obiectivul este să adunăm direct din faza de semnături cele 233 de semnături, dar moţiunea de cenzură este un lucru care ar trebui depus cât mai repede, din punctul nostru de vedere. Chiar astăzi (marţi - n.r.) colegii mei la Bucureşti au avut o discuţie cu o parte dintre partidele parlamentare de opoziţie şi ceea ce noi am propus săptămâna trecută, acel pact pentru anticipate, îşi propune exact acest lucru - toate partidele de opoziţie, deci toate partidele în afară de PSD spun că susţin moţiunea de cenzură. Haideţi să ne şi asumăm prin fapte concrete, nu doar declarativ, formal, susţinerea moţiunii de cenzură”, a afirmat Dan Barna, marţi la Craiova.

Liderul USR a adăugat că semnarea pactului propus de partid pentru alegeri anticipate ar face posibilă moţiunea de cenzură şi calendarul acesteia.

„Semnarea acestui pact pentru anticipate ar face posibilă, pe un calendar foarte clar, moţiunea de cenzură. Pică acest guvern, rămâne doar să administreze fără drept de a da ordonanţe. Preşedintele poate să numească doi premieri. Aceştia să fie respinşi de Parlament în baza acestui acord pentru anticipate, după care preşedintele fiind în ultimele şase luni nu poate să dizolve Parlamentul. Dar mi-aş dori ca primul meu act ca viitor preşedinte al României să fie exact dizolvarea Parlamentului, astfel încât în februarie sau martie, la trei luni după ce următorul preşedinte va fi validat, am putea avea alegeri anticipate. Ieşim din grijă, intrăm într-o guvernare susţinută de cetăţeni, legitimă”, a conchis Barna.

Ludovic Orban a anunţat că după moţiunea de cenzură PNL va încerca să provoace alegerile anticipate, indifirent dacă va exista un guvern tranzitoriu sau nu, după căderea Cabinetului Dăncilă.

În schimb, Eugen Tomac a spus, întrebat cum se poziţionează PMP faţă de pactul propus de USR partidelor pentru organizarea alegerilor anticipate, că este un joc politic, la fel cum este şi pactul propus de Viorica Dăncilă pentru bunăstarea românilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici