Dan Barna, preşedinte USR: Primarii PSD îi ameninţă pe oamenii care au semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat joi că se încearcă sabotarea campaniei ”Fără penali în funcţii publice”, oamenii care au semnat iniţiativa fiind sunaţi şi ameninţaţi de către primarii PSD pentru a le solicita să nege sau să îşi retragă semnăturile.

657 afișări
Imaginea articolului Dan Barna, preşedinte USR: Primarii PSD îi ameninţă pe oamenii care au semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”

Dan Barna, preşedinte USR: Primarii PSD îi ameninţă pe oamenii care au semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”

„Campania Fără penali se află în faza de validare a semnăturilor la primării şi realitatea este că această campanie afectează în mod direct foarte mulţi oameni din clasa politică şi dacă iniţial a fost acel dispreţ pentru că erau convinşi că campania nu va avea succes, în momentul în care s-a trecut de un milion de semnături şi acestea au ajuns la primării, asediul asupra campaniei continuă prin agresiune, prin violenţe şi prin diverse tertipuri. Practic, cetăţenii sunt sunaţi în acest moment de către unii dintre primarii PSD pentru a fi ameninţaţi, chemaţi să îşi retragă semnăturile sau să nege semnăturile. Ameninţătile pornesc de la retragerea ajutorului social sau de la diverse alte pârghii pe care ştim foarte bine că în mediul rural primarii le au asupra oamenilor şi sunt teme pe care noi le considerăm foarte grave”, a afirmat preşedintele USR, Dan Barna, în Parlament.

Acesta a dat exemple de judeţe în care se încearcă sabotarea campaniei prin ameninţări.

„În judeţele <roşii> - Olt, Dolj - avem câteva exemple. În comuna Orodel spre exemplu primarul a ameninţat că îi va verifica pe toţi şi se va răzbuna. În comuna Brabova de faţă cu voluntarii care strângeau semnături, oamenii au fost sunaţi şi luaţi la întrebări că de ce au semnat, în comuna Ileanda din judeţul Sălaj, s-au luat la rând cetăţenii de pe liste şi au fost verificaţi, iar unei doamne care a confirmat că a semnat i-au spus că îi vor anula semnătura pentru că nu a trecut şi al doilea prenume, deşi legea nu prevede lucrul acesta. (...) Modalităţile de încercare de sabotare a acestei campanii sunt diverse. Avem o echipă de avocaţi la sediu. Încurajăm toţi cetăţenii care sunt sunaţi de primărie şi li se cere să nege semnătura sau să o retragă să ia legătura cu noi. Într-una dintre comune vor să transmită dosarul la poliţie pentru a bloca validarea tuturor celorlalte, pe o semnătură despre care cineva spune că nu îşi aminteşte să o fi făcut. Genul acesta de sabotaj se încearcă”, a adăugat Barna.

Preşedintele USR, Dan Barna anunţa pe 21 august, pe Facebook, că a strâns un milion de semnături pentru iniţativa civică „Fără Penali în funcţii publice”. Deputatul USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat pentru MEDIAFAX că iniţiativa ar trebui să ajungă în Parlament până pe 21 septembrie.

„Suntem un milion! Un milon de oameni cinstiţi şi muncitori ce spun, prin semnătura lor, că nu mai vor să fie conduşi de hoţi! O bucată mare de Românie care s-a pus în mişcare şi nu mai poate fi oprită. România a fost unită de crezul #farapenali! Români din toate coţurile lumii şi ale ţării, de toate vârstele, din sate şi oraşe, toate mediile sociale şi profesionale, de toate etniile au semnat iniţiativa de modificare a Constituţiei. Mai mult, au devenit voluntari #farapenali petrecându-şi timpul liber în stradă, la semnături sau mobilizându-şi comunităţile în care trăiesc, aici sau în diaspora. Ne-au unit setea de dreptate, nevoia de cinste în viaţa publică, dragostea pentru ţară. Ştiu că par vorbe mari, dar le-am auzit de la oameni care le-au rostit, ca pe cel mai natural lucru din lume. Vom lupta ca fiecare semnătură să fie validată, de primării şi de CCR şi ca #farapenali să ajungă în Parlament şi în Constituţie. Fiecare semnătură este un om care a ales să nu stea deoparte. A ales să spere şi să lupte. Schimbarea este posibilă! Continuăm până la 1 septembrie!”, anunţa pe 21 august, pe Facebook, Dan Barna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici