Dan Barna şi Dacian Cioloş nu sunt preşedinţii USR şi PLUS în actele de constituire ale partidelor

Dan Barna şi Dacian Cioloş nu apar în actele constitutive ale USR, respectiv PLUS, înregistrate Tribunalului Bucureşti. BEC a respins cererea de înscrierea a Alianţei USR-PLUS, motivând că preşedinţii alianţei nu coincid cu cei ai formaţiunilor.

1238 afișări
Imaginea articolului Dan Barna şi Dacian Cioloş nu sunt preşedinţii USR şi PLUS în actele de constituire ale partidelor

Dan Barna şi Dacian Cioloş nu sunt preşedinţii USR şi PLUS în actele de constituire ale partidelor

„Componenţa organelor de conducere, arbitraj şi control ale Uniunii Salvaţi Români. Biroul Naţional: Nicuşor Daniel Dan, Cristian Ghica, Roxana Sanda Wring, Dumitru Dobrev, Clotilde Marie Brigitte Armand Moroianu, Florin Grigorescu, Cristian-Gabriel Seidler, Ana-Maria Ciceala, Florin-Cristian Cobzac,Florin-Ciprian Dinica, Cristina Coroblea. Preşedinte: Nicuşor Daniel Dan”, se arată în actul constitutiv, publicat pe site-ul Tribunalului Bucureşti, la secţiunea Partide Politice.

Totodată, în actul constitutiv al Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS) figurează doar membrii fondatori ai formaţiunii: Florina Raluca Daneş - preşedinte, Iulia Iordache vicepreşedinte şi Alexandru Adrian Iordache secretar general, potrivit sursei citate.

Paşii pentru constituirea unei alianţe politice prevăd depunerea unui protocol de constituire al acesteia la BEC în termen de 48 de ore de la înfiinţarea acestei, conform Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare.

„Partidele politice, alianţele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale se pot asocia între ele numai la nivel naţional, pe bază de protocol, constituind o alianţă electorală, în scopul participării la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European. Un partid politic, o alianţă politică sau o organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale nu poate face parte decât dintr-o singură alianţă electorală. Protocolul de constituire a alianţei electorale se depune la Biroul Electoral Central în termen de 48 de ore de la înfiinţarea acestuia”, prevede actul normativ.

Decizia BEC pentru respingere unui protocol poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care se pronunţă în 24 de ore de la înregistrare, potrivit Legii menţionate.

„Biroul Electoral Central se pronunţă în şedinţă publică asupra admiterii sau respingerii protocolului de constituire a alianţei electorale, în termen de 24 de ore de la înregistrarea acestuia. Decizia Biroului Electoral Central de admitere a protocolului de constituire a alianţei electorale poate fi contestată de orice persoană fizică sau juridică interesată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de 24 de ore de la afişare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se pronunţă asupra contestaţiilor prevăzute la alin. (4) şi (5) în termen de24 de ore de la înregistrarea contestaţiei, prin hotărâre definitivă”, mai prevede Legea 33/2007, actualizată pe 13 februarie 2014.

Biroul Electoral Central a respins joi cererea de înscriere a Alianţei USR-PLUS, se arată într-un comunicat de presă a formaţiunii conduse de Dacian Cioloş. Liderii PLUS au anunţat că decizia va fi contestată la Înalta Curte. Alianţa USR PLUS a fost anunţată în 2 februarie.

Lista comună pentru eruroparlamentare este formată din: 1. Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, 2. Cristian Ghinea (USR), 3. Dragoş Pîslaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Dragoş Tudorache (PLUS). 6. Nicolae Ştefănuţă (USR), 7. Vlad Botoş (USR), 8. Ramona Strugariu (PLUS), 9. Vlad Gheorghe (USR), 10. Alin Mituţă (PLUS), 11. Anamaria Naomi Reniuţ (PLUS), 12. Valeriu Nicolae (PLUS), 13. Oana Ţoiu (PLUS), 14. Radu Ghelmez (USR), 15. Liviu Iolu (PLUS).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici