Dan Barna vine cu clarificări: USR intră la guvernare doar dacă există acord politic pentru anticipate

Liderul USR, Dan Barna, a clarificat, joi, situaţia prezentată la Tulcea, spunând că partidul poate intra la guvernare doar în anumite condiţii. „Avem nevoie de un acord politic al tuturor partidelor parlamentare şi al preşedintelui Iohannis pentru organizarea de alegeri anticipate”, a spus Barna.

846 afișări
Imaginea articolului Dan Barna vine cu clarificări: USR intră la guvernare doar dacă există acord politic pentru anticipate

Dan Barna s-a răzgândit: Putem intra la guvernare în orice moment

Preşedintele USR, Dan Barna, a postat, joi, pe Facebook, faptul că partidul său poate intra la guvernare, în anumite condiţii, clarificând, astfel, declaraţiile făcute la Tulcea.

„Nu, nu m-am răzgândit. USR poate intra la guvernare doar dacă există o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care România are nevoie. Nu avem cum să credem că am putea face reforme alături de oamenii care au fost lângă Liviu Dragnea şi PSD în cei trei ani care aproape ne-au scos din Europa. Avem nevoie de un acord politic al tuturor partidelor parlamentare şi al preşedintelui Iohannis pentru organizarea de alegeri anticipate care să dea naştere unei astfel de majorităţi, pentru că în actuala configuraţie parlamentară ea nu există”, a scris Barna pe Facebook.

Barna a precizat că USR va susţine moţiunea de cenzură şi va participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări care să asigure perioada de interimat care să ducă la alegeri anticipate.

„În contextul actual, USR nu va participa cu miniştri într-un guvern de tranziţie bazat pe actuala configuraţie parlamentară. Suntem pregătiţi să oferim susţinere condiţionată în Parlament. Asta a fost poziţia USR de la începutul acestei crize politice şi aceasta este poziţia pe care am declarat-o astăzi de la Tulcea”, a mai scris Dan Barna.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, într-o conferinţă de presă, la Tulcea, că partidul pe care îl conduce poate intra „în orice moment” la guvernare.

„Putem intra la guvernare în orice moment. Avem resurse, avem program, avem oameni competenţi, însă este nevoie – şi aici suntem consecvenţi pe mesaj – avem nevoie de o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care are nevoie România. Nu mai putem prosti la nesfârşit electoratul că trebuie făcute reforme, dar de fapt să nu le facă nimeni altcineva. Noi considerăm că aceste reforme pot fi făcute cu o majoritate parlamentară. În egală măsură suntem perfect responsabili pentru situaţia care urmează. Vom susţine moţiunea de cenzură, am spus lucrul acesta şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări care să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate”, a spus Barna.

Liderul USR a mai spus că în situaţia în care Guvernul va fi demis va urma o perioadă de tranziţie.

„O să fie o perioadă de tranziţie, o să vedem ce guvern, o să vedem în ce formulă prin care să mergem spre alegeri anticipate, după care, în urma unor asemenea alegeri să ne asumăm o guvernare completă, consistentă prin care să putem face aceste reforme de care România are fundamentală nevoie”, a mai spus Dan Barna.

Dan Barna declarase, miercuri, că în cazul în care moţiunea de cenzură împotriva Executivului va trece de votul Parlamentului, USR va susţine orice Guvern fără PSD în perioada interimară până la organizarea alegerilor anticipate. După această declaraţie, preşedintele PLUS Dacian Cioloş a afirmat că Alianţa este pregătită să intre la guvernare cât mai repede, dar cu legitimitatea în Parlament, precizând că trebuie pus un Executiv competent şi „să nu mai aşteptăm un an de zile”.


Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, într-o conferinţă de presă, la Tulcea, că partidul pe care îl conduce poate intra oricând la guvernare, deşi, miercuri, a spus că, în cazul în care moţiunea de cenzură împotriva Executivului va trece de votul Parlamentului, USR va susţine orice Guvern fără PSD în perioada interimară până la organizarea alegerilor anticipate.

„Putem intra la guvernare în orice moment. Avem resurse, avem program, avem oameni competenţi, însă este nevoie – şi aici suntem consecvenţi pe mesaj – avem nevoie de o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care are nevoie România.

Nu mai putem prosti la nesfârşit electoratul că trebuie făcute reforme, dar de fapt să nu le facă nimeni altcineva. Noi considerăm că aceste reforme pot fi făcute cu o majoritate parlamentară. În egală măsură suntem perfect responsabili pentru situaţia care urmează. Vom susţine moţiunea de cenzură, am spus lucrul acesta şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări care să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate”, a spus Barna.

Liderul USR a mai spus că în situaţia în care Guvernul va fi demis va urma o perioadă de tranziţie.

„O să fie o perioadă de tranziţie, o să vedem ce guvern, o să vedem în ce formulă prin care să mergem spre alegeri anticipate, după care, în urma unor asemenea alegeri să ne asumăm o guvernare completă, consistentă prin care să putem face aceste reforme de care România are fundamentală nevoie”, a mai spus Dan Barna.

Taguri:
barna,
guvernare,
usr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici