Dan Diaconescu: Fără prezenţa la OTV Traian Băsescu nu era preşedinte astăzi

Realizatorul de televiziune Dan Diaconescu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că "fără prezenţa la OTV în campania electorală din 2009 Traian Băsescu nu era preşedinte astăzi", iar şeful statului i-a "răspuns" cu patru zile de detenţie.

74 afișări
Imaginea articolului Dan Diaconescu: Fără prezenţa la OTV Traian Băsescu nu era preşedinte astăzi

Dan Diaconescu: Fără prezenţa la OTV Traian Băsescu nu era preşedinte astăzi (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat cât a contribuit OTV la realegerea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte, Diaconescu a spus că "fără prezenţa la OTV Traian Băsescu nu era preşedinte astăzi", el susţinând că, în calitate de patron de televiziune şi de jurnalist, i-a ajutat pe toţi foştii preşedinţi ai României de după 1989 şi că fiecare dintre aceştia i-a făcut, ulterior, rău.

Despre fostul preşedinte Emil Constantinescu, Dan Diaconescu a spus că acesta i-a "mulţumit" cu un dosar de atentat la siguranţa naţională, pentru afirmaţiile făcute în legătură cu Rona Hartner, iar despre Ion Iliescu realizatorul OTV a spus că acesta i-a închis postul de televiziune timp de doi ani, între 2002 şi 2004.

În ceea ce îl priveşte pe Traian Băsescu, patronul OTV a spus că actualul şef al statului i-a "răspuns cu patru zile de puşcărie".

Dan Diaconescu s-a întâlnit, sâmbătă, la Ploieşti, cu membri şi susţinători ai Partidului Poporului, pe care l-a înfiinţat în noiembrie 2010.

Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent la mai multe emisiuni la OTV moderate de Dan Diaconescu, în special în campania pentru prezidenţiale din 2009.

Astfel, Traian Băsescu a fost la OTV în 4 decembrie 2009, când a declarat că, de când este preşedinte, s-a întâlnit o singură dată cu Sorin Ovidiu Vântu. El a făcut această declaraţie după ce omul de afaceri spusese că în 2004 s-a întâlnit, într-o parcare din Tâncăbeşti, cu Traian Băsescu, discutându-se despre sprijin pentru ca acesta să câştige alegerile.

Tot la emisiunea din 4 decembrie 2009, Băsescu spunea că Omar Hayssam "va sfârşi prin a face puşcărie în România".

Şeful statului s-a aflat la OTV şi în 6 decembrie 2009, ziua celui de-al doilea tur de scrutin, când spunea, după închiderea urnelor, că nu va accepta niciun fel de respingere a rezultatelor scrutinului prezidenţial obţinute prin numărarea voturilor la BEC.

Băsescu a fost la OTV şi în 29 decembrie 2009, când preşedintele a spus şi un banc în care protagonişti erau el, Barack Obama şi Dmitri Medvedev, care s-au dus la Dumnezeu pentru a primi răspunsuri la anumite întrebări, şeful statului român aflând că în România corupţia nu va fi eradicată "în mandatul" lui Dumnezeu.

Înfiinţarea Partidului Poporului, iniţiată de patronul OTV Dan Diaconescu, a fost admisă în 29 noiembrie 2010 de Tribunalul Bucureşti. Acţiunea de înregistrare a partidului a venit după ce Dan Diaconescu a declarat, în 25 iunie, la eliberarea sa din detenţie, că va intra în politică şi că va înfiinţa un partid.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Ghezea Mitruş au fost trimişi în judecată, în 21 octombrie 2010, de către procurorii anticorupţie, pentru şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost reţinuţi în 22 iunie şi arestaţi preventiv o zi mai târziu. Patronul postului OTV a fost eliberat din arest în 25 iunie, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, care a înlocuit măsura arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici