Dancă, PNL: Folosirea forţei împotriva manifestanţilor paşnici, un abuz specific regimului autoritar

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a criticat, joi, comportamentul jandarmilor din timpul protestului de miercuri, din Piaţa Victoriei, afirmând că folosirea forţei împotriva manifestanţilor paşnici este un abuz specific regimului autoritar.

362 afișări
Imaginea articolului Dancă, PNL: Folosirea forţei împotriva manifestanţilor paşnici, un abuz specific regimului autoritar

Dancă, PNL: Folosirea forţei împotriva manifestanţilor paşnici, un abuz specific regimului autoritar

”Cerem demisia imediată a celor care au pus aseară forţele de ordine în dispozitivul de atac împreună cu cea a analfabeţilor funcţionali din guvernul României care au autorizat aceste acţiuni în forţă. Toţi cei care, în mod direct sau indirect, au luat parte la abuzuri sau au săvârşit fapte de violenţă împotriva persoanelor care protestau paşnic aseară în Piaţa Victoriei trebuie să răspundă în faţa Legii. Alături de mulţi colegi liberali, am asistat aseară în Piaţa Victoriei din Bucureşti la scene de violenţă cu o brutalitate excesivă din partea forţelor de ordine împotriva manifestanţilor care protestau contra guvernului de marionete al lui Dragnea şi Tăriceanu”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

El a acuzat ”apucăturile miliţieneşti de sorginte sovietică ale unor politicieni care sunt disperaţi să scape de puşcărie riscă să arunce ţara într-un conflict social violent”

”Îi avertizăm public pe cei care guvernează ţara să înceteze cu acţiunile iresponsabile de folosire a abuzivă a forţei împotriva unor manifestanţi paşnici cu scopul deliberat de provocare a unor confruntări sociale. Nu este prima dată în cele aproape trei decenii de la Revoluţia din 1989 când românii ies în stradă, protestează, iau atitudine şi apără democraţia împotriva acţiunilor totalitare bolşevice ale neo-comuniştilor de ieri şi de azi din PSD. Sunt convins că dispozitivul forţelor de ordine pregătit de marionetele lui Dragnea şi Tăriceanu pentru înăbuşirea protestelor democratice prin escaladarea violenţelor este o ultimă răbufnire a unui regim politic retrograd anti-democratic care îşi trăieşte ultimele clipe. Acum ori niciodată, aceşti politicieni certaţi cu legea trebuie să înţeleagă că votul primit de la români nu le permite să facă orice, să calce în picioare tot ce înseamnă principii şi valori democratice pentru a scăpa de dosarele lor penale”, a mai afirmat Dancă.

Jandarmeria Capitalei a anunţat, miercuri seară, că şase protestatari, care au blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor din zona Pieţei Victoria, au fost ridicaţi şi duşi la poliţie pentru audieri. Anterior, alţi doi manifestanţi au fost amendaţi cu 4.500 de lei.

Printre protestatarii ridicaţi de jandarmi, miercuri seară, în timpul manifestaţiei din Piaţa Victoriei se numără şi un jurnalist german, Paul Arne Wagner, au precizat, pentru MEDIAFAX, liderii manifestanţilor.

Aproximativ două mii de oameni au protestat în faţa sediului Executivului, nemulţumiţi de adoptarea modificărilor la Codul de procedură penală. Au existat şi incidente. Zeci de protestatari s-au aşezat pe carosabil, în semn de protest, şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine. Traficul a fost parţial blocat în zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici