Dăncilă, de Ziua Aviaţiei: Ţara noastră a scris istorie în aeronautica mondială

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, sâmbătă, un mesaj cu prilejul Zilei Aviaţiei Române. Şeful Executivului a afirmat că această sărbătoare este un prilej de a retrăi mândria că România a scris istorie în aeronautica mondială.

118 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, de Ziua Aviaţiei: Ţara noastră a scris istorie în aeronautica mondială

Dăncilă, de Ziua Aviaţiei: Ţara noastră a scris istorie în aeronautica mondială

„Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene reprezintă un prilej de a retrăi mândria că ţara noastră a scris istorie în aeronautica mondială, nume ca Vlaicu, Vuia şi Coandă ocupând loc nu doar în prima linie a marilor inventatori din acest domeniu, ci şi în -escadrila- celor care au împlinit vechiul vis al omului de a cuceri cerul. Aviaţia militară ne protejează vieţile, aviaţia civilă ne sporeşte bunăstarea şi face ca vechiul ideal al multor oameni de a vedea lumea, de a înţelege stiluri de viaţă şi culturi diferite să devină realitate”, se arată în mesajul transmis de Viorica Dăncilă.

Premierul le-a transmis aviatorilor români „cele mai calde gânduri, sănătate şi bucurie” şi să se întoarcă cu bine acasă din misiuni.

„Transmit cel mai calde gânduri, alături de urări de sănătate şi bucurii, tuturor celor care slujesc aviaţia militară şi civilă, precum şi tuturor românilor care îşi sărbătoresc astăzi ziua numelui, cu ocazia praznicului Sfântului Mare Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul aviatorilor români. Sunteţi, zilnic, eroii noştri, dragi membri ai Forţelor Aeriene Române. Vă doresc să vă întoarceţi cu bine acasă din misiunile dumneavoastră militare şi civile!”, a sublinian Dăncilă.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu prilejul Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, şeful statului salutând lansarea misiunilor de poliţie aeriană cu avioane F-16 sub comandă naţională, "ca rezultat concret al acordului politic încheiat cu partidele parlamentare".

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloţilor. În aceeaşi lună, în urmă cu 109 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet cu un aeroplan de concepţie proprie pe teritoriul ţării noastre.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, detaşamentul italian format din aproximativ 130 de militari (piloţi şi personal tehnic) cu aeronave Eurofighter Typhoon, dislocat pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, participă la executarea unor misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, alături de aeronavele F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR şi militari ai Forţelor Aeriene Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici