Dăncilă, despre Catedrala Neamului: Este realizarea românilor. Mândria nu e a mea ca premier

Premierul Viorica Dăncilă, care a participat la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, a spus că lăcaşul de cult reprezintă "realizarea României" şi este un proiect cu care ne putem mândri ca români.

631 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre Catedrala Neamului: Este realizarea românilor. Mândria nu e a mea ca premier

Dăncilă, despre Catedrala Neamului: Este realizarea românilor. Mândria nu e a mea ca premier

Şeful Executivului a adăugat că a avut în interiorul Catedralei "un sentiment de linişte şi de bucurie".

"Este un sentiment de linişte şi în acelaşi timp un sentiment de bucurie. Este un eveniment naţional, Catedrala Neamului, Catedrala României, în an Centenar şi an premergător Zilei Naţionale a României", a explicat Dăncilă.

Întrebată ce înseamnă pentru ea realizarea acestui proiect, premierul a replicat: "Realizarea României, a românilor şi a României. Un proiect şi un moment cu care ne putem mândri. Mândria aceasta nu este a mea ca şi prim-ministru. Este mândria pe care trebuie să o poarte în suflet orice român".

Chestionată despre investiţiile în spitale, Viorica Dăncilă a replicat: "Este un moment deosebit, haideţi să vorbim doar despre acest eveniment".

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns, duminică, în jurul orei 8.00 dimineaţa pentru a participa la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului şi a stat circa trei ore în interiorul lăcaşului de cult. Premierul a plecat înaintea liturghiei.

Aproximativ 20.000 de oameni şi 2000 de invitaţi participă, duminică, la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Pe lângă Viorica Dăncil, printre oficialii prezenţi s-au numărat şi preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, precum şi membri ai Guvernului. Oamenii, care au venit din toată ţara pentru a participa la sfinţirea altarului Catedralei Mântuirii Neamului, au aşteptat ore bune pe platoul din faţa lăcaşului de cult pentru a vedea ceremonia pe ecranele special montate. În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a fost invitat la eveniment, dar a anunţat că nu poate participa, deoarece este la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici