Dăncilă, despre fetiţa din Mehedinţi: Măsurile trebuie să fie foarte dure cu cei care au greşit

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, că vor fi luate măsuri ”foarte dure” în cazul celor care au greşit în cazul fetiţei de opt ani din Mehedinţi, adăugând ministrul Muncii a luat legătura cu ambasada SUA.

850 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre fetiţa din Mehedinţi: Măsurile trebuie să fie foarte dure cu cei care au greşit

Dăncilă, despre fetiţa din Mehedinţi: Măsurile trebuie să fie foarte dure cu cei care au greşit

”Am ţinut legătura atât cu ministrul de Interne cât şi cu ministrul Muncii, am încercat să mă informez despre ceea ce se întâmplă pentru că dincolo de măsurile pe care le vom lua, şi vreau să subliniez de la început, măsurile trebuie să fie foarte dure cu cei care au greşit. Pentru că este inadmisibil să existe un asemenea comportament legat de un copil. Dincolo de măsurile pe care le vom lua, dincolo de ancheta pe care am cerut-o ministerelor, dincolo de modul în care fiecare a reacţionat legat de acest caz, trebuie să nu uităm că este vorba de un copil. Un copil care a fost bruscat, un copil care a plecat dintr-o familie în care a stat opt ani de zile. Acolo a făcut primii paşi, acolo a spus pentru prima dată ”mamă”, iar faptul că a fost luat într-un mod în care a zguduit, cred, foarte multe femei, foarte multe familii este incalificabil”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

”Faptul că un procuror şi-a permis să târască fetiţa, să bruscheze fetiţa într-o ţară în care este stat european, într-o ţară în care spunem că justiţia trebuie să fie independentă, dar şi drepturile omului trebuie respectate”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat că ministrul Muncii a luat legătura cu ambasada SUA pentru a putea consilia fetiţa.

”E foarte greu să îi ştergi amintirile legate de familia unde a stat. Trebuia vorbit cu Sorina, nu luată cu forţam târâtă pe jos, copilul a suferit o traumă şi s-ar putea să-l marcheze. Am vorbit cu ministrul Muncii, a luat legătura cu ambasada SUA să putem să o consiliem şi să vedem ce simte pentru că pentru mine primează copilul.”, a conchis premierul.

Fetiţa a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost înfiată de o familie din America. Momentul în care mascaţii au intrat în casă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii şi strigă „mami, nu vreau să plec!".

Taguri:
dancila,
mehedinti,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici