Dăncilă, despre numirea miniştrilor: O să-l sun pe preşedinte

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică, la Parlament, că nu a primit niciun semnal din partea Preşedinţiei legat de numirea miniştrilor Dezvoltăriii şi Transporturilor, precizând că îl va suna pe Klaus Iohannis pentru a discuta pe această temă.

163 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre numirea miniştrilor: O să-l sun pe preşedinte

Dăncilă, despre numirea miniştrilor: O să-l sun pe preşedinte

„Nu, nu am niciun semnal legat de cele două propuneri, cele două ministere. Speranţa, este ca în această săptămână preşedintele Iohannis să dea un răspuns clar pentru a vedea cum procedăm. Deja a trecut o lună din Preşedinţia rotativă a Consiliului UE deţinută de către România. Am să încerc să fac un nou apel către preşedinte, să văd care este opinia dumnealui. O să-l sun pe preşedinte. Eu sper să aibă o atitudine constrctivă şi în beneficiul tuturor”, a declarat, duminică, Viorica Dăncilă.

Dăncilă spune că lipsa a doi miniştri se cunoaşte în Guvern.

„Avem directive importante, avem acte normative importante pe agenda europeană şi credeţi-mă că lipsa a doi miniştri în Guvern, chiar dacă domnul Teodorovici, doamna Plumb, au încercat să fie cât mai activi pe plan european, acest lucru se cunoaşte, o muncă dublă, atât în Guvernul României, cât şi la nivel european”, a completa Dăncilă.

Anterior premierului, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică, că partidul mai aşteaptă puţin în ceea ce priveşte amânarea numirii de către preşedintele Iohannis a doi miniştri, afirmând că şeful statului ar trebui să spună şi de ce refuză numirile de ambasadori.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, pe 21 ianuarie, o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, anterior, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile, precizând că documentaţia care însoţeşte propunerile de numire a Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici la Dezvoltare şi Transporturi este incompletă.

Şeful statului susţine că documentaţia e incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane.

În acest context, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu a anunţat că va sesiza CCR această situaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici