Video Dăncilă, discurs la Palatul Victoria, după demitere: Este datoria noastră să limităm efectele devastatoare ale haosului în care Klaus Iohannis a aruncat România - VIDEO

Viorica Dăncilă i-a solicitat, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis să desemneze cât mai rapid un premier care să se prezinte apoi în Parlament cu un program de guvernare şi o echipă de membri ai Guvernului.

1299 afișări

„Vă asigur că PSD îşi va continua lupta pentru dumneavoastră, îşi va urmări proiectul de ţară şi va lupta în fiecare zi, clipă, pentru ca această alianţă au austerităţii, care a pus la cale moţiunea de cenzură să nu ajungă să facă rău României. Este datoria noastră să limităm efectele devastatoare ale haosului în care Klaus Iohannis a aruncat România. Sunt un om politic responsabil, îmi doresc stabilitate, atât pentru oameni, cât şi pentru ţară”, a declarat Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de vineri a Guvernului.

Liderul PSD a mai spus că îşi doreşte „ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede”.

„Îi solicit preşedintelui să desemneze cât mai rapid un premier, care să se prezinte în faţa Parlamerntului, cu un program de guvernare şi un Cabinet de miniştri”, a conchis Dăncilă.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei voturi anulate. Votul a fost secret cu bile.

Preşedintele Klaus Iohannis are vineri consultări, la Cotroceni, cu partidele parlamentare în vederea formării unui nou Guvern. Primii care discută, la ora transmiterii acestei ştiri cu şeful statului sunt liberalii.

PSD nu va participa la consultări, deoarece nu a fost o decizie în CEx care să mandateze acest lucru, a anunţat Viorica Dăncilă.

Dăncilă: Cer PNL şi lui Iohannis să îşi asume public că vor plăti la timp pensiile şi salariile

Viorica Dăncilă a cerut, vineri, liberalilor şi preşedintelui Klaus Iohannis să îşi asume public că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp şi vor fi majorate, conform legislaţiei în vigoare.

„Indiferent de minciunile şi propaganda partidelor de dreaptă am a avut una dintre cele mai eficiente guvernări din ultimii 30 de ani. Avem curajul să ne uităm în ochii românilor, pentru că nu am luat nici o măsură împotriva lor”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de vineri a Guvernului.

Premierul a adăugat că îşi doreşte ca viitorul Executiv să acorde salarii decente medicilor şi profesorilor în continuare.

„Am crescut salariile şi pensiile şi am asigurat sumele necesare în buget pentru acordarea tuturor drepturilor sociale. Am mărit punctul de pensie, am introdus echitatea in sistemul de pensii. Cer PNL şi dl preşedinte Iohannis să îşi asume publică că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp, şi vor fi majorate, conform legislaţiei în vigoare. Îmi doresc ca următorul guvern să acorde în continuare salarii decente medicilor şi profesorilor. Pentru binele românilor, sper să nu distrugă ceea ce am făcut până acum”, a conchis Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici