Dăncilă îi va cere preşedintelui Iohannis o întrevedere separată pe problema remanierii celor doi miniştri

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-o întâlnire informală joi cu presa, că îi va solicita preşedintelui Klaus Iohannis o întrevedere, vineri, la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre remaniere, precizând că de la 1 ianuarie vrea să aibă Guvernul complet.

462 afișări
Imaginea articolului Dăncilă îi va cere preşedintelui Iohannis o întrevedere separată pe problema remanierii celor doi miniştri

Dăncilă îi va cere preşedintelui Iohannis o întrevedere separată pe problema remanierii celor doi miniştri

Aceasta a spus că doreşte să aibă o discuţie separată cu şeful statului pe subiectul remanierii guvernamentale, adăugând că vrea să aibă Cabinetul complet de la începutul anului viitor, mai ales că România preia Preşedinţia Consiliului UE.

Despre acest subiect, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la o întâlnire informală vinerea trecută cu presa, la Palatul Cotroceni, că ar putea lua o decizie cu privire la revocarea şi numirea miniştrilor Dezvoltării şi Transporturilor, după Crăciun sau cel târziu după Revelion.

Iohannis a adăugat că, în opinia sa, nu va fi niciun fel de pace cu Guvernul, respectiv că va colabora cu Executivul doar pentru chestiuni europene.

“Nu va fi niciun fel de pace cu Guvernul. Voi avea grijă să colaborăm doar pe chestiuni europene”, a afirmat preşedintele României.

Şeful statului a precizat că nu o va lăsa pe premierul Viorica Dăncilă să participe la reuniunile Consiliului European.

Preşedintele a convocat şedinţa CSAT, care va avea loc vineri, începând cu ora 12.00, la Palatul Cotroceni.

CCR a admis, pe 19 decembrie, sesizarea Guvernului cu privire la existenţa unui conflict juridic între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, referitor la amânarea numirii miniştrilor Dezvoltării şi Transporturilor.

Astfel, conform deciziei Curţii, Klaus Iohannis trebuie să semneze decretele de revocare ale miniştrilor demisionari ai Transporturilor şi Dezvotării, Lucian Şova şi Paul Stănescu. Totodată, şeful statului trebuie să răspundă, în scris, motivat, în legătură cu propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici