Dăncilă: În august, Standard & Poor's a spus că nu există pericol pentru România

Viorica Dăncilă a declarat, referitor la anunţul Standard & Poor's privind modificarea perspectivei ratingului României, că aceeaşi agenţie arată în august că nu exista niciun pericol pentru ţara noastră. Ea a precizat că e uşor pentru Guvernul Orban să dea vina pe greaua moştenire.

505 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: În august, Standard & Poor's a spus că nu există pericol pentru România

Dăncilă: În august, Standard & Poor's a spus că nu există pericol pentru România

„Aceeaşi agenţie, dacă ne aducem bine aminte, a dat semnale de stabilitate în România şi că nu sunt pericole în România din punct de vedere bugetare. Declaraţiile ministrului precum şi împrumuturile mari la guvernare au dus la acest rating. În august, aceeaşi agenţie a spus că există stabilitate şi că nu există pericol pe România. E uşor să dai vina pe greaua moştenire, de aceea eu nu am făcut acest lucru. Un Guvern trebuie să ia măsuri. Dar vedem un guvern care bâjbâie. Deci nu se vede o linie clară pentru România”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD de vineri.

Chestionată de ce nu au fost luate măsuri din timp pentru a nu ajunge la această evaluare a agenţiei Standard & Poor's, Viorica Dăncilă a precizat că a existat atunci un punct de vedere al Ministerului de Finanţe însă lipseau anumite documente pentru a acţiona guvernamental.

„Pentru că încă ştiu din punct de vedere al MFP mai existau anumite pârghii, anumite semne de întrebare şi decizia trebuia luată atunci când erau toate argumentele pe masă. Nu pot să vă spun acum situaţia exactă. Doar atât că această notă de informare a fost prezentantă în Guvern şi atunci trebuiau să fie mai multe documente”, a explicat Dăncilă.

Agenţia de rating Standard & Poor's a revizuit perspectiva ratingului României la negativă, menţinând actualele ratinguri - BBB-/A-3.

Agenţia, care avertizează că ratingul ar putea fi redus în următoarele 24 de luni, invocă cheltuielile fostei guvernări, care au determinat actuala guvernare să revizuiască ţintele fiscale pentru 2019 şi 2020, pe fondul încetinirii economiei.

Standard & Poor's explică foarte clar că schimbarea perspectivei se datorează creşterii nesustenabile a cheltuielilor angajate de Guvernul anterior, mai clar, urmare a iresponsabilităţii politicii fiscale prociclice promovate în ultimii trei ani, a declarat miercuri Florin Cîţu, ministrul Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dăncilă,
rating,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici