Video Dăncilă la Bruxelles, după ce Opoziţia a anunţat o mare victorie în Camera Deputaţilor: Avem susţinerea guvernului în Parlament. Nu am nicio emoţie/ Premierul: Statul de drept e respectat

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri, la Bruxelles, într-o declaraţie comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, că la Bucureşti nu există ”probleme cu majoritatea parlamentară” şi că nu are nicio emoţie cu privire la moţiunea de cenzură anunţată de Opoziţie.

3403 afișări

”Nu avem probleme cu majoritatea parlamentară. Nu confundaţi cele două locuri din Camera Deputaţilor cu majoritatea. Majoritatea înseamnă Senat şi Camera Deputaţilor. Avem susţinerea guvernului în Parlamentul României şi nu am absolut nicio emoţie legată de moţiunea de cenzură”; a răspuns premierul Viorica Dăncilă întrebării unui jurnalist cu privire la majoritatea parlamentară din România.

Şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a afirmat că nu s-a modificat majoritatea parlamentară.

”Aici faceţi un amestesc al situaţiei. De fapt, cred că există majoritate în ambele Camere ale Parlamentului”, a adăugat Juncker.

Dăncilă: Statul de drept e respectat. Nu vreau să punem pe acelaşi palier România, Ungaria şi Polonia

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la Bruxelles, că statul de drept este respectat în România şi ţara noastră nu ar trebui să fie pusă pe acelaşi palier cu Ungaria şi Polonia.

"În România statul de drept este respectat şi se fac toate eforturile pentru respectarea justiţiei şi a statului de drept. În acelaşi timp nu vreau să punem pe acelaşi palier România, Ungaria, Polonia. Având în vedere că e respectat nu văd o legătură între Preşedinţia României şi acest lucru. România a făcut paşi în acest sens şi România îşi doreşte o Preşedinţie de succes", a declarat Viorica Dăncilă.

Anterior, preşedintele Comsiei Europene, Jean- Claude Juncker a declarat că mai sunt disensiuni între forul european şi autorităţile de la Bucureşti, cum ar fi cele legate de respectarea statului de drept, dar acestea nu au legătură cu preşedinţia Consiliului UE, pe care România o va prelua de la 1 ianuarie.

"Am văzut azi cât de bine sunt pregătiţi miniştrii în domeniile lor. Sunt convins că România va finaliza un număr mare de propuneri de pe masa Parlamentului si Consiliului. Se întâlnesc în multe puncte programul comisie şi guvernului român. Mai sunt puncte cum ar fi statul de drept, dar acest lucru nu presupune preşedinţia Consiliului UE", a spus preşedintele CE.

Comisia Europeană a criticat, în repetate rânduri, modul în care majoritatea parlamentară modifică pachetul de legi în Justiţie şi Codurile Penale, acuzând că unele prevederi nu respectă statul de drept şi independenţa magistraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici