Dăncilă, nemulţumită după semnalul de alarmă tras de ambasadori: Nu am să permit să facă agenda prim-ministrului/ Am vrut să am o discuţie individuală cu fiecare, dar au refuzat

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că nu va permite ambasadorilor altor state să facă agenda premierului României, în contextul în care ambasadori din 12 state şi-au exprimat îngrijorarea pentru integritatea sistemului judiciar românesc.

1593 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, nemulţumită după semnalul de alarmă tras de ambasadori: Nu am să permit să facă agenda prim-ministrului/ Am vrut să am o discuţie individuală cu fiecare, dar au refuzat

Dăncilă, mesaj pentru semnalul de alarmă tras de ambasadori: Nu am să permit să facă agenda prim-ministrului

„Tot astăzi (miercuri - n.r.) am văzut punctul de vedere a unor ambasadori a unui grup de ambasador. Am vrut să am o discuţie individuală cu fiecare ambasador din acest grup, dar au refuzat. Le reamintesc doamnelor şi domnilor ambasadori că suntem în România şi că am dialog direct cu omologii mei ne recomandă să se adreseze autorităţilor din ţara din care fac parte pentru că niciun stat ambasadorii nu fac agenda primului-ministru şi eu nu am să permit acest lucru. Trebuie să arate respectul pentru România, aşa cum fiecare ambasador român are respect pentru un stat terţ”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri, în debutul şedinţei Executivului.

Reacţia premierului vine după ce ambasadele a 12 state au transmis, miercuri, un mesaj public în care îşi exprimă îngrijorarea pentru integritatea sistemului judiciar românesc şi cheamă guvernul să se abţină de la modificări care ar slăbi statul de drept şi capacitatea României de a lupta împotriva criminalităţii sau corupţiei.

Ambasadorii statelor respective mai afirmă că, ”din păcate”, solicitările lor oficiale de dialog privind aceste subiecte au rămas fără răspuns de la începutul lunii ianuarie.

Semnatarii mai susţin că ordonanţele de urgenţă care par a fi în curs de discuţie pot avea un impact negativ asupra independenţei justiţiei româneşti, ceea ce ar slăbi încrederea cetăţenilor şi a partenerilor români în sistemul judiciar, dar şi în guvernul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici