Dăncilă spune că preşedintele CE, Juncker, ştia despre faptul că Iohannis încă nu a luat încă o decizie în legătură cu numirea miniştrilor la Dezvoltare şi Transporturi

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seară la Antena 3, că a discutat la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker despre decizia şefului statului Klaus Iohannis de a amâna numirea miniştrilor Dezvoltării şi Transporturilor şi că acesta cunoaştea situaţia.

359 afișări
Imaginea articolului Dăncilă spune că preşedintele CE, Juncker, ştia despre faptul că Iohannis încă nu a luat încă o decizie în legătură cu numirea miniştrilor la Dezvoltare şi Transporturi

Dăncilă, despre amânarea numirii miniştrilor de către Iohannis: Juncker ştia despre această situaţie

"Am fost primiţi cu foarte multă căldură, deschidere şi speranţă că vom reuşi să avem rezultate foarte bune. Acest aspect nu l-am discutat cu Colegiul comisarilor, însă l-am discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Ştia despre această situaţie. Mi-a spus că această situaţie nu poate să continue. I-am spus că aşteptăm o decizie a preşedintelui României. Suntem deja în 5 decembrie şi că până la urmă trebuia să avem o explicaţie. I-am spus că fiecare guvern are dosarul cu priorităţile europene. Gândiţi-vă cât de neplăcut este ca în două domenii importante să schimbăm miniştri pe parcursul mandatului nostru. Aş spune că chiar dacă ne aflăm într-o perioadă premergătoare preluării Preşedinţiei este necesar ca un anumit ministru să poarte discuţii cu liderul partidului politic pentru a avea o codecizie. (...) E neplăcut să ia legătură cu raportorul şi pe urmă să schimbăm ministrul. Am făcut un apel către preşedintele Iohannis să facă această nominalizare cât mai rapid pentru că dincolo de lupta politică avem responsabilitatea Preşedinţiei", a afirmat Viorica Dăncilă, într-un interviu acordat miercuri seară postului Antena 3.

Premierul a reamintit că este pregătită să sesizeze CCR în legătură cu un conflict între Guvern şi preşedinte pentru că "nu putem aştepta la nesfârşit".

"Da, o să depunem o sesizare dacă nu se face o nominalizare pentru că nu putem aştepta la nesfârşit. Dar depunem sesizarea mai durează la CCR şi este o întârziere. Preşedintele trebuie să fie mediator şi să încerce să existe cât mai rapid o rezolvare a acestei situaţii", a completat Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la o decizie privind numirile de la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, că analiza este încă în lucru, dar remanierile sunt făcute de ochii lumii, fiind înlocuiţi oameni slabi cu alţii şi mai slabi.

Întrebat care este soluţia pentru a ieşi din impas Cabinetul Dăncilă, şeful statului a spus: "Soluţia e a PSD. Nu au decât să vină cu oameni performanţi. Nu am finalizat analiza".

Lia Olguţa Vasilescu, cea respinsă la ministerul Transporturilor şi propusă acum la Dezvoltare, a declarat că de joi ministerul Transporturilor intră în blocaj deoarece nu mai există ministru.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat de săptămâna trecută că va lua o decizie după 1 Decembrie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare.

Preşedintele i-a respins pe Ilan Laufer la Dezvoltare şi Lia Olguţa Vasilescu la Transporturi, noile propuneri ale premierului Viorica Dăncilă fiind Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării şi Mircea Drăghici pentru Transporturi.

Premierul Viorica Dăncilă s-a aflat miercuri la Bruxelles, unde alături de alţi miniştri a discutat cu oficialii europeni pe marginea preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici