Dăncilă: Vom prelua preşedinţia Consiliului UE cu un blocaj. Apelul la consens nu e acceptat de toţi

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că România va prelua preşedinţia Consiliului UE cu un blocaj la Ministerul Dezvoltării şi al Transporturilor, însă, chiar dacă nu există consens, Guvernul va duce la bun sfârşit mandatul la Consiliul UE.

572 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Vom prelua preşedinţia Consiliului UE cu un blocaj. Apelul la consens nu e acceptat de toţi

Dăncilă: Vom prelua preşedinţia Consiliului UE cu un blocaj. Apelul la consens nu e acceptat de toţi

„Peste numai câteva zile vom prelua preşedinţia Consiliului UE cu o situaţie de blocaj la două ministere importante, cu o situaţie de blocaj în ceea ce priveşte preluarea dosarelor aflate pe agenda europeană şi cu o situaţie care nu este favorabilă imaginii României în acest sens. (...) Cu toate că avem dificultăţi pentru că nu avem Guvernul în formula completă, cu toţi miniştri, cu cei pe care i-a desemnat coaliţia PSD-ALDE, cu cei pe care îi susţine prim-ministrul României vom încerca să răspundem fiecărui obstacol şi chiar dacă nu avem sprijinul necesar pentru a face acest lcuru avem determinarea şi ambiţia să ducem la bun sfârşit un mandat. Am convingerea că vom contribui la menţinerea unităţii, coeziunii şi solidarităţii. În mod normal trebuie să ne unim cu toţii forţele în jurul acestui proiect pentru ca la sfârşitul acestui mandat ţara noastră să fie identificată ca o voce puternică între statele membre. Se pare că apelul la consesns nu este acceptat de toată lumea. Încă mai este timp până la 1 ianuarie, dar vă asigur că din punctul de vedere al Guvernului României vom face tot ce este posibil pentru a ajunge la obiectivele pe care ni le-am propus”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că în timpul mandatului, România va trebui să răspundă la provocările aflate la nivel european, precum situaţia Brexit.

„Este o perioadă importantă pentru noi ca ţară, pentru a dovedi că România poate gestiona cu succes preşedinţia rotativă a Cosiliului UE. În mandatul pe care România îl va deţine va trebui să răspundem la provocări importante la nivel european, mă refer la Brexit, viitorul UE post-Brexit, politicile tradiţionale, politica agricolă comună, politica de coeziune, la probleme legate de migraţie, politica de azil, terorismul, la alte probleme care sunt pe agenda europeană. Deja ministerele şi-au preluat mandatul, au pe masa de lcuru dosarele importante aflate pe agenda europeană şi ne dorim cu toţii să putem să avem o preşedinţie de succes”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici