Dăncilă vs.Iohannis. Plângere la CCR şi legile oprite din cauza blocării funcţionării Guvernului

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi, că Guvernul nu a putut prelungi termenul de înscriere la vot al românilor din Diaspora, deoarece preşedintele Klaus Iohannis blochează activitatea Executivului, refuzând să numească miniştrii interimari.

395 afișări
Imaginea articolului Dăncilă vs.Iohannis. Plângere la CCR şi legile oprite din cauza blocării funcţionării Guvernului

Vot în Diaspora. Iohannis, acuzat de Dăncilă că din cauza blocajului de la Guvern nu poate prelungi termenul de înscriere

„Trebuia să avem şedinţă de Guvern. Înainte de a veni la recepţia spitalului de la Mioveni am avut un Forum cu românii din străinătate. Trebuia să avem pe agenda şedinţei de Guvern o ordonanţă de urgenţă prin care prelungeam termenul de înscriere în registrul electoral al românilor din Diaspora pentru votul prin corespondenţă. Nu am putut realiza acest lucru. Sunt multe obiective care nu mai pot aştepta. Această blocare a însemnat că tot ceea ce aveam pe ordinea de zi trebuie să ducem sătpămâna viitoare şi cred că acest lucru nu este un lucru normal”, a declarat Viorica Dăncilă, la Mioveni.

Şeful Executivului a adăugat că speră ca „ preşedintele să vină cu o decizie care să arate că vrea o Românie normală, o Românie în care şi Guvernul funcţioneză aşa cum ar trebui”.

Klaus Iohannis va susţine, joi, de la ora 18:00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, în care ar putea să anunţe decizia pe care a luat-o în privinţa propunerilor PSD de miniştri interimari, după ce ALDE a ieşit de la guvernare.

CCR a stabilit ca părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Administraţia Prezidenţială sesizat de premierul Viorica Dăncilă să transmită punctele de vedere până pe 11 septembrie.

Viorica Dăncilă a declarat despre sesizarea la CCR în care reclamă un conflict între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis că ar trebui văzut şi ca un mijloc „de a avea nişte reguli pe viitor”.

Decizia premierului vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, miercuri la Cotroceni, în care a atacat Guvernul, vorbind despre guvernarea eşuată a PSD, însă nu a menţionat nimic despre o hotărâre privind miniştrii interimari.

Şeful Executivului a transmis, la Cotroceni, nominalizarea ca interimari a lui Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul, după ieşirea ALDE de la guvernare şi demisia miniştrilor ALDE.

Preşedintele a susţinut o declaraţie de presă, miercuri la Cotroceni, în care a atacat Guvernul, vorbind despre guvernarea eşuată a PSD, însă nu a menţionat nimic despre o hotărâre privind miniştrii interimari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici