Danemarca sprijină România pentru integrarea în Schengen

România poate conta în continuare pe sprijinul Danemarcei în ceea ce priveşte integrarea în spaţiul Schengen, a declarat, marţi, prim-ministrul danez, Helle Thorning-Schmidt, la finalul discuţiei cu premierul Victor Ponta.

135 afișări
Imaginea articolului Danemarca sprijină România pentru integrarea în Schengen

Helle Thorning-Schmidt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"L-am asigurat pe primul-ministru că poate conta pe Danemarca în ceea ce priveşte menţinerea poziţiei privind începerea şi finalizarea procedurile de integrare în Schengen", a spus Thorning-Schmidt.

La rândul său, Ponta a remarcat faptul că este primul şef de guvern român care efectuează o vizită în Danemarca după 2004 (când Guvernul era condus de Adrian Năstase-n.r.) şi a arătat că principalul obiectiv al vizitei a fost de a reconfirma relaţiile politice bilaterale, dar şi de a impulsiona relaţiile economice.

El a arătat că Danemarca este un exemplu de bună guvernanţă, eficienţă energetică şi tehnologii moderne în agricultură, iar investitorii danezi pot beneficia în România de un mediu de afaceri atractiv şi stabil din punct de vedere legislativ, inclusiv în zona energiei verzi.

Ponta l-a invitat pe prim-ministrul danez să vină din nou la Bucureşti, dar "pentru mai multe ore", pentru a constata că România nu înseamnă doar Capitala şi clădirile oficiale.

Premierul Victor Ponta se află, marţi, în vizită oficială în Danemarca.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici