Daniel Buda: Îi cer lui Ponta să spună cum şi dacă România este pregătită pentru criza imigranţilor

Eurodeputatul PNL Daniel Buda i-a cerut, luni, premierului Victor Ponta să spună cum şi dacă România este pregătită pentru a face faţă crizei imigranţilor, în condiţiile în care ţării noastre i s-a stabilit o cotă de câteva mii de persoane refugiate pe care ar trebui să le găzduiască.

267 afișări
Imaginea articolului Daniel Buda: Îi cer lui Ponta să spună cum şi dacă România este pregătită pentru criza imigranţilor

Daniel Buda: Îi cer lui Ponta să spună cum şi dacă România este pregătită pentru criza imigranţilor (Imagine: Thomas Campean / Mediafax Foto)

Daniel Buda a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Europa trebuie să fie ”unită şi solidară” în ceea ce priveşte gestionarea crizei imigranţilor.

”Cer public premierului Victor Ponta să ne spună cum este pregătită România să facă faţă cotei de imigranţi şi dacă este pregătită. România nu poate să nu fie solidară cu cea mai mare criză a imigraţilor de după al doilea război mondial. Acei oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească ţările şi casele din cauza unor atrocităţi. Nu putem sta pasivi, Europa trebuie să fie unită şi solidară în ceea ce înseamnă gestionarea acestei crize. Trebuie să trecem de la vorbă la fapte şi de aceea îi cer lui Ponta să facă dovada că România este solidară. României i s-a stabilit o cotă de imigraţi de câteva mii de persoane, iniţial se vorbea de 2.000, apoi de 8.000, fenomenul fiind în mişcare”, a spus Buda.

El i-a atras atenţia vicepremierului Gabriel Oprea, care afirma că România nu este pe traseul imigranţilor, că aceştia vor găsi trasee alternative, şi a avertizat că ceea ce se întâmplă în această perioadă în Ungaria, cu refugiaţi care se adăpostesc în diverse gări, s-ar putea întâmpla şi în România.

”Eu nu am văzut nimic din partea Guvernului că da, suntem pregătiţi. Până la urmă, putem da o palmă ţărilor care se opun intrării României în spaţiul Schengen, demostrând această solidaritate în criza imigranţilor”, a subliniat Daniel Buda.

El a susţinut că în condiţiile în care România se confruntă cu o problemă a forţei de muncă, ar fi de luat în calcul şi posibilitatea ca imigranţii să poată fi implicaţi în diverse sectoare, fiind vorba de o posibilă inserţie socială a acestora.

Potrivit eurodeputatului PNL, refuzul anumitor ţări, cum ar fi Olanda, ca România să intre în spaţiul Schengen ţine de motive economice, în condiţiile în care s-ar schimba centrul de greutate al intrării mărfurilor în Europa, de la Rotterdam la Constanţa.

”România trebuie să fie primită, de îndată, în spaţiul Schengen, pentru că toate condiţiile tehnice sunt respectate. Mi se pare imoral ca România să fie menţinută în afara spaţiului Schengen în timp ce alte state, cum ar fi Grecia sau Italia, îşi demonstrează vulnerabilitatea frontierelor. Ar trebui să avem acces permis în Schengen pentru ceea ce înseamnă transportul de mărfuri, în condiţiile în care TIR-urile stau zile întregi la frontieră şi pierd timp şi bani”, a spus Buda.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici