Daniel Constantin a numit noi şefi la APIA, ADS şi ANIF

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a numit prin ordin al ministrului noi şefi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Agenţia Domeniilor Statului (ADS) şi Agenţia Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF)

1460 afișări
Imaginea articolului Daniel Constantin a numit noi şefi la APIA, ADS şi ANIF

Daniel Constantin (Imagine: Andreea Balaurea / MediafaxFoto)

Astfel, Gheorghe Benu a fost numit director general al APIA, Dan Lucian Ştefan Mogoş a preluat postul de preşedinte al ADS, iar Adi Florinel Barbu este noul director general al ANIF.

Gheorghe Benu, 55 de ani, a absolvit Facultatea de Tehnologia Construcţiilor de Maşini din Bucureşti, iar din anul 2009 a fost director general adjunct la APIA. Benu îl înlocuieşte în funcţie pe Florin Faur, aflat la conducerea APIA din 2006.

Noul preşedinte al ADS are 36 de ani şi este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova. În perioada 2007-2008, Mogoş a fost director al Cancelariei prefectului judeţului Dolj, iar din anul 2008 până la numirea în funcţia de preşedinte ADS a deţinut funcţia de vicepreşedinte al cConsiliului Judeţean Dolj pe probleme economice.

Fostul preşedinte al ADS, Bogdan George Ilea, a demisionat în urmă cu aproximativ o lună. Premierul Victor Ponta declara la mijlocul lunii mai că va trimite Corpul de Control al Guvernului să verifice situaţia ADS, menţionând că instituţia are creanţe neîncâsate de 375 milioane lei.

Noul director general al ANIF are 31 de ani şi a absolvit Facultatea de Transporturi a Universităţii Politehnice Bucureşti, iar din 2009 până în prezent a fost directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt.

La finele lunii mai, ministrul Agriculturii a cerut demisia fostului director general al ANIF, Gheorghe Iordache, în urma unui control care a arătat că şeful instituţiei a semnat contracte pentru servicii de pază la preţuri de peste 13 ori mai mare decât al contractelor anterioare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici