Daniel Constantin candidează la Congresul PC la postul de preşedinte, Piedone la cel de prim-vicepreşedinte

Preşedintele PC, Daniel Constantin, va candida la Congresul ordinar al PC din 26 aprilie pentru un nou mandat de preşedinte, iar Cristian Popescu Piedone pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului.

117 afișări
Imaginea articolului Daniel Constantin candidează la Congresul PC la postul de preşedinte, Piedone la cel de prim-vicepreşedinte

Daniel Constantin (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Daniel Constantin a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Biroul Politic al PC a validat candidaturile pentru funcţiile de preşedinte al partidului, preşedinte executiv, prim-vicepreşedinte şi secretar general.

"Pe 26 aprilie, PC are un Congres ordinar, prin care va alege patru funcţii de conducere: preşedinte, preşedinte executiv, prim-vicepreşedinte şi secretar general. Astăzi am avalidat candidaturile pentru aceste funcţii, până astăzi la oara 13.00 trebuiau depuse candidaturile pentru cele patru funcţii, urmând ca funcţiile de vicepreşedinte să fie alese ulterior, probabil în luna iunie în cadrul unei şedinţe a Consiliului Naţional. Până la ora 13.00 s-au depus candidaturi pentru cele patru funcţii, câte o singură candidatură, pentru secretar general domnul deputat Damian Florea, pentru preşedinte executiv Vasile Nistor, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte Cristian Popescu Piedone, iar pentru funcţia de preşedinte subsemnatul pentru un nou mandat", a precizat Daniel Constantin.

El a arătat că a doua decizie luată în Biroul Politic al PC este legată de candidaturile pentru alegerile parţiale din 25 mai. "Săptâmâna viitoare într-o şedinţă a Biroului Executiv Central vom prezenta nominalizările PC pentru candidaturile din data de 25 mai alegerile pentru funcţiile de senatori pentru că se organizează alegeri în sectorul 4 Colegiul 8, acolo alianţa PSD-UNPR-PC va avea un candidat din partea PC", a explicat Daniel Constantin.

El a mai spus că la Timişoara pe locul devenit vacant în urma demisiei Mariei Grapini va candida un reprezentant al PSD. "De asemenea, am agreat cu domnul preşedinte Ponta ca la Timişoara, acolo unde am avut şi s-a vacantat colegiul de deputat al doamnei Grapini să candideze un coleg din PSD, urmând ca la Colegiul din sectorul 4 acolo unde a fost senator domnul Ciorbea, să candideze pe alianţa PSD-UNPR-PC o persoană nominalizată de PC. Săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, vom prezenta cele două nominalizări pentru funcţiile de senator din Sectorul 4", a adăugat Daniel Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici