Daniel Constantin către iniţiatorii moţiunii: Vă e ruşine cu Fuia şi Tabără? De ce a citit Tinel moţiunea?

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s-a adresat iniţiatorilor moţiunii simple pe tema Agriculturii, întrebându-i dacă le este ruşine cu foştii miniştri de resort pe care i-au susţinut, în condiţiile în care moţiunea a fost citită în plen de către democrat-liberalul Gheorghe Tinel.

369 afișări
Imaginea articolului Daniel Constantin către iniţiatorii moţiunii: Vă e ruşine cu Fuia şi Tabără? De ce a citit Tinel moţiunea?

Daniel Constantin (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"În sală se află doi foşti miniştri pe care i-aţi susţinut. Vă e ruşine cu domnii Fuia şi Tabără, cu ce au făcut sau poate v-au spus că nu au nimic de reproşat actualei conduceri?", a spus Daniel Constantin în plenul Camerei, la şedinţa în care se dezbate moţiunea simplă depusă de PDL şi intitulată "Dăunătorii USL distrug agricultura".

Constantin a spus că Fuia şi Tabără au avut cuvinte de laudă la adresa strategiei adoptate de minister, acum circa două săptămâni, la audierile din comisiile parlamentare de agricultură, el arătând că iniţierea unei moţiuni, în aceste condiţii, este legată de proximitatea alegerilor parlamentare.

Ministrul Agriculturii a spus că PDL, iniţiind o astfel de moţiune, la cinci luni de mandat, introduce în Parlament o nouă specie, numită "automoţiunea", iniţiatorii invocând, de fapt, propriile erori şi abuzuri făcute în cei patru ani de guvernare PDL.

"Limitele ipocriziei au atins cote alarmante. Transformaţi activitatea parlamentară în atac la persoană, jigniri, în activitate pamfletară, ceea ce conduce la riscuri de imagine pentru Parlament", a spus Constantin.

El a arătat că în cele cinci luni de când a preluat mandatul ministerul a înregistrat progrese, Agricultura fiind tratată ca prioritate.

"Agricultura nu a reprezentat pentru miniştrii PDL, pentru premierii PDL, o prioritate. Se vede în bugetul adoptat din 2008 pentru Agricultură, diminuat constant de la an la an. În 2012 ministrul Tabără a fost de acord cu cel mai mic buget avut de minister. Acum e pentru prima dată când bugetul cunoaşte o creştere semnificativă la rectificare. E vorba de 100 de milioane de Euro care vor fi alocaţi agriculturii la recitificarea bugetară de la sfârşitul acestei luni", a spus Constantin.

El a arătat că în 2008 bugetul ministerului a fost de 1,4 miliarde de Euro, în timp ce în 2012 bugetul e de doar 1,1 miliarde de Euro.

"Prin această alocare bugetară ne îndeplinim obligaţiile faţă de fermieri. Fermierii primesc un nivel de sprijin maxim admis de către Comisia Europeană. Bugetul pe 2012 nu avea alocare bugetară decât până în luna mai", a explicat Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici