Daniel Constantin, în dosarul lui Dragomir: În mandatul meu nu am primit informări despre Rami Ghaziri

Fostul ministru Daniel Constantin a fost audiat de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul lui Daniel Dragomir şi a precizat că nu îl cunoaşte pe fostul ofiţer SRI şi nici pe soţia sa, adăugând că nu i s-a cerut niciodată să intervină pentru Avicola Crevedia, firma lui Rami Ghaziri.

818 afișări
Imaginea articolului Daniel Constantin, în dosarul lui Dragomir: În mandatul meu nu am primit informări despre Rami Ghaziri

Daniel Constantin, în dosarul lui Dragomir: În mandatul meu nu am primit informări despre Rami Ghaziri

„Având în vedere că nu i-am cunoscut pe cei doi anterior (pe Daniel Dragomir şi pe soţia sa, n.r.), nu aveau cum să intervină la mine pentru Avicola Crevedia.

Pe Rami Ghaziri (fostul reprezentant al Avicola Crevedia, n.r.) l-am cunoscut cu ocazia unei întâlniri cu ambasadorul Olandei. La întrunirea de la Ministerul Agriculturii au participat, alături de Rami Ghaziri şi alte persoane cu care am înţeles că ar avea legătură. (...) Ambasadorul Olandei a expus situaţia exporturilor pe care Avicola Credevia le făcea în Olanda, care reprezentau 25% din exporturile româneşti de pui. La întâlnire au fost discutate mai multe aspecte care ţineau de agricultură, în general, dar şi probleme de fiscalitate”, a spus Daniel Dragomir, în faţa instanţei.

Fostul ministru al Agriculturii şi fostul vicepremier Daniel Constantin a mai subliniat: „În perioada mandatului meu, 2012-2015, nu am primit informaţii sau informări despre Rami Ghaziri sau despre Avicola Crevedia”.

La ieşirea din sala de judecată, Daniel Constantin a declarat jurnaliştilor că nimeni nu i-a solicitat vreodată ceva, nici Rami Ghaziri, nici ambasadorul Olandei: „Nici vorbă. Nici măcar ambasadorul Olandei. Ambasadorul Olandei a spus că sunt probleme în sectorul agricol şi dacă ar avea probleme aceste societăţi, 25% din exportul României ar fi pericilitat. Atât şi nimic mai mult”.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2013 Rami Ghaziri, de la Avicola Crevedia, i-ar fi dat lui Daniel Dragomir importante sume de bani pentru a interveni pe lângă funcţionari de rang înalt. Scopul lui Rami Ghaziri ar fi fost ca firmele lui să obţină mai uşor rambursări ale taxei pe valoarea adăugată. Doi dintre aceştia sunt Gelu Diaconu, la vremea respectivă şef al Fiscului, şi Daniel Constantin, pe atunci ministru al Agriculturii.

În 2015, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, a fost acuzat că a luat mită peste 2 milioane de lei de la Rami Ghaziri, administratorul unor firme, pentru a interveni la funcţionari din Ministerul Finanţelor, ANAF şi Garda Financiară în vederea opririi unor controale sau pentru rambursări de TVA, a fost trimis în judecată de DNA.

Pe fond, Daniel Dragomir a fost achitat cu privire la acuzaţiile că ar fi luat bani de la Rami Ghaziri, însă a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru uz de fals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici