Daniel Fenechiu a retras din procesul legislativ iniţiativa criticată de ONG-uri

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, şi-a retras din procesul legislativ iniţiativa pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, criticată de reprezentanţii ONG-urilor.

783 afișări
Imaginea articolului Daniel Fenechiu a retras din procesul legislativ iniţiativa criticată de ONG-uri

„Aprobarea solicitării de retragere din proces legislativ a unei iniţiative legislative. Conform art. 97 din Regulamentul Senatului iniţiatorul proiectului de lege sau al propunerii legislative poate să-şi retragpă proiectul sau propunerea până la începerea dezbaterilor generale cu aprobarea plenului”, a spus preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

Ea a precizat că este vorba despre propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii.

Conform iniţiativei, pentru a putea deschide o acţiune în instanţă, asociaţia care deschide procesul trebuie să fie avut o activitate susţinută pe domeniul în cauză cu doi ani înainte să deschidă acţiunea, să depună garanţie de 1% din prejudiciu reclamat, până la 10.000 euro, iar dacă asociaţia pierde procesul, cei din consiliul director vor răspunde cu averile lor, fără nici o limită.

Iniţiativa legislativă era semnată printre alţii de Roberta Anastase, Florian Bodog, Robert Cazanciuc, Titus Corlăţean, Răzvan Cuc, Vasile Dîncu, Laura Moagher, Virgil Guran, Radu Oprea, Eugen Nazare Ţapu, Marcel Vela, Daniel Fenechiu, Cristian Ţâgârlaş.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, explica motivele pentru care a depus controversatul proiect de lege privind ONG-urile, criticat dur de multe organizaţii neguvernamentale.

„Motivul ţine de ideea de a limita abuzul de drept”, preciza el într-un interviu la RFI.

„N-am fost niciodată un adversar al ONG-urilor, însă am constatat, fără să generalizez, că există ONG-uri care acţionează la comandă”, spunea parlamentarul.

Liberalul susţine că s-a consultat înainte ”cu mulţi ONG-işti”, dar întrebat cu cine mai exact, a evitat un răspuns concret.

„Eu sunt de acord că iubim ONG-urile, dar nu cred că nu mai pot propune o măsură legislativă, pentru că nu vor ONG-iştii, haideţi să fim serioşi”, afirma senatorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici