Daniel Morar: „Ai impresia că toată activitatea CSM din toată această perioadă este de a ne prezenta cum gândeşte o facţiune sau alta din Consiliu”

  • „Dacă de asta s-a înfiinţat CSM în România, este greşit. Delegările, detaşările, transferurile procurorilor, judecătorilor şi grefierilor le poate face şi un reprezentant al Executivului”
  • „CSM are nevoie de rezolvat probleme mult mai grave: cum formează judecătorii, cum formează procurorii, cum le cenzurează pretenţiile, cum face să funcţioneze sistemul”
  • „Cei din CSM ai pretenţii să fie decidenţi acolo unde nu pot să fie decidenţi. Şi acolo unde trebuie să rezolve chestiunile, le amână la nesfârşit sau nu le rezolvă”
371 afișări
Imaginea articolului Daniel Morar: „Ai impresia că toată activitatea CSM din toată această perioadă este de a ne prezenta cum gândeşte o facţiune sau alta din Consiliu”

Daniel Morar: „Ai impresia că toată activitatea CSM din toată această perioadă este de a ne prezenta cum gândeşte o facţiune sau alta din Consiliu”

„Să ştiţi că şi la CCR dezbaterile sunt tensionate uneori şi deciziile se iau cu voci ridicate. Dar până la urmă Curţile Constituţionale soluţionează problemele. La CSM sunt foarte multe poziţionări, de o parte şi de alta, şi ai impresia că toată activitatea CSM din toată această perioadă este aceea de a ne prezenta cum gândeşte o facţiune sau alta din CSM”, a declarat fostul judecător CCR, Daniel Morar, în emisiunea OFF/ On The Record, pe Aleph News.

Daniel Morar, care a fost şi şef al DNA şi şef al Ministerului Public – membru al CSM, susţine că ceea ce se întâmplă în Consiliul Superior al Magistraturii de o bună perioadă este greşit:

„În plus, CSM rezolvă detaşările, delegările, pe care liniştit poate să le facă un ministru de Justiţie sau un procuror general. Deci dacă de asta s-a înfiinţat CSM în România, este greşit. Delegările, detaşările, transferurile procurorilor, judecătorilor şi grefierilor le poate face şi un reprezentant al Executivului. Nu este nevoie de garant. Garantul are nevoie de rezolvat probleme mult mai grave: cum formează judecătorii, cum formează procurorii, cum le cenzurează pretenţiile, cum face să funcţioneze sistemul. Sistemul este încet, este aglomerat sau nu este aglomerat, până la urmă tot ei trebuie să prezinte soluţii. Dar CSM şi sistemul judiciar au dreptul să-şi exprime părerea, dar nu sunt decidenţii. Ei au pretenţii - cei din CSM - să fie decidenţi acolo unde nu pot să fie decidenţi. Şi acolo unde trebuie să rezolve chestiunile, le amână la nesfârşit sau nu le rezolvă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
daniel morar,
csm

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici