Daniel Răducanu de la PDL a recâştigat Primăria Baru din Hunedoara

Reprezentantul PDL Daniel Răducanu a recâştigat postul de primar al comunei hunedorene Baru, în urma alegerilor parţiale care au avut loc duminică.

729 afișări
Imaginea articolului Daniel Răducanu de la PDL a recâştigat Primăria Baru din Hunedoara

Daniel Răducanu din PDL a recâştigat Primăria Baru din Hunedoara (Imagine: www.baru.ro)

Daniel Răducanu a obţinut 956 de voturi din cele 1.834, urmat de Axente Bolesc, reprezentant al PNL, cu 818 voturi, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Baru, Corina Dorina Gârz.

Candidaţii UNPR şi PNGCD au obţinut împreună sub o sută de voturi, cele mai puţine - două - fiind primite de candidatul PNGCD, Ioan Ceuţa.

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Baru, Corina Dorina Gârz, la urne s-au prezentat aproape 80 la sută din cei circa 2.300 de alegători.

"Au fost 15 voturi nule. Pe parcursul procesului electoral, în cele patru sate ale comunei Baru nu s-au înregistrat incidente. Pentru că unul dintre candidaţii înscrişi în cursa electorală a obţinut peste 50 la sută din numărul voturilor valabil exprimate, nu mai este nevoie de organizarea celui de-al doilea tur de scrutin", a spus sursa citată.

În cursa electorală s-au înscris patru candidaţi: din partea PNL Axente Vladimir Bolesc, din partea PDL Daniel Răducanu, din partea UNPR Angela Elisabeta Dumitrescu, iar din partea PNG Ioan Ceuţa.

Alegerile au avut loc după ce fostul primar Daniel Răducanu, ales pe listele PNL, şi-a dat demisia în urmă cu câteva luni pentru a candida din partea PDL pentru un mandat de deputat în Colegiul Haţeg-Ţinutul Pădurenilor.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara a declanşat o anchetă, miercuri dimineaţă, după ce mai mulţi elevi şi preşcolari din satul hunedorean Livadea au participat la o acţiune electorală a PDL în comuna Baru.

Marţi, mai mulţi elevi şi preşcolari au fost duşi în faţa Căminului Cultural din satul Livadea, comuna Baru, pentru a boicota un miting electoral al PNL. Copiii au strigat "Hoţii" şi lozinci în favoarea candidatului PDL la primărie, apoi au încheiat acţiunea printr-un marş prin localitate.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Alexandru Lăutaru, a declarat, miercuri, că a fost informat despre acest lucru marţi seară, după ora 22.00, spunând că situaţia este "regretabilă".

"E regretabil ce s-a prezentat (imaginile din timpul mitingului electoral difuzate de posturi de televiziune-n.r). Aseară am fost şi eu informat. Acei copii nu sunt în spaţiu şcolar. Noi suntem abilitaţi să facem cercetări doar dacă s-a întâmplat în spaţiul şcolar. În localitatea Livadea este doar şcoală de clasele I-IV, iar din câte am înţeles au fost şi elevi mai mari care învaţă la şcoala din Baru, dar sunt din localitatea unde a avut loc acţiunea electorală. Acest lucru s-a întâmplat dupa ora 16.00, în concluzie nu au fost luaţi de la ore", a spus şeful ISJ Hunedoara.

El a precizat că ISJ a declanşat o anchetă pentru a stabili dacă în această acţiune au fost implicate cadre didactice.

El a spus că dacă se va stabili că elevii au fost duşi la miting de vreun profesor acesta va fi sancţionat, putându-se ajunge până la excluderea din învăţământ.

Candidatul PDL la Primăria comunei hunedorene Baru, Daniel Răducanu, a declarat, miercuri, că nu a coordonat şi nu a participat la acţiunea electorală de la Livadea.

La rândul său, preşedintele PDL Hunedoara, Viorel Arion, a anunţat că va depune o plângere la CNA împotriva televiziunii locale care a difuzat imagini cu copii sugerând că ei ar fi participat la o acţiune electorală, el reclamând că imaginile au fost difuzate de postul care aparţine fiicei liderului PNL Hunedoara.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a cerut declanşarea unei anchete administrative pentru verificarea informaţiilor privind participarea unor copii la acţiunea electorală în judeţul Hunedoara şi a rolului jucat de profesori în această acţiune.

Totodată, PNL Hunedoara a cerut demisia directorului Şcolii Generale din Baru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici