Daniel Suciu a anunţat că PSD ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale privind legea bugetului

Social-democratul Daniel Suciu anunţă că PSD va decide dacă va sesiza Curtea Constituţională a României (CCR) pe legea bugetului pe 2021, după ce legea a trecut de Parlament fără să fie acceptat vreun amendament al Opoziţiei.

236 afișări
Imaginea articolului Daniel Suciu a anunţat că PSD ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale privind legea bugetului

PSD va decide luni dacă sesizează sau nu Curtea Constituţională (CCR) în privinţa bugetului pe 2021, a anunţat, la RFI, deputatul social-democrat Daniel Suciu, secretar al Camerei Deputaţilor.

„Luni avem şedinţă de Birou Politic Naţional şi vom lua decizia în forurile statutare. Nu este o decizie simplu de luat. Motive sunt extrem-extrem de multe şi vă dau un singur exemplu, celebra anexă 703, care nu a existat niciodată, nu există nici o fundamentare legală pentru introducerea acestei anexe, 98% din bani sunt daţi exclusiv pentru unităţi administrativ-teritoriale conduse de PNL şi USR, în condiţiile în care administraţiile locale conduse de PSD cu adevărat au fost pedepsite de către actuala guvernare”, a spus Suciu.

Întrebat dacă guvernările PSD nu au procedat la fel, deputatul a răspuns: „Nu, vă spun cu certitudine. Eu am fost timp de zece luni ministrul Dezvoltării Regionale şi niciodată nu am făcut aşa ceva”.

Daniel Suciu critică faptul că nici un amendament al Opoziţiei la bugetul pe 2021 nu a fost acceptat.

„E pentru prima dată când nici măcar un amendament, nici măcar amendamente de corelare pe tehnică legislativă nu au fost aprobate. Cred că e profund nesănătos pentru democraţia noastră”, a mai spus social-democratul.

Legea bugetului pe 2021 a fost adoptat de Parlament, marţi seara, fără a fi acceptat vreun amendament al Opoziţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici