Daniel Zamfir: Tăriceanu mi-a spus că nu a renunţat la candidatura la prezidenţiale

Daniel Zamfir a declarat, pentru MEDIAFAX, că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-ar fi transmis că nu renunţă la candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Senatorul ALDE a precizat că se pune problema doar dacă va exista sau nu un candidat comun al coaliţiei.

368 afișări
Imaginea articolului Daniel Zamfir: Tăriceanu mi-a spus că nu a renunţat la candidatura la prezidenţiale

Daniel Zamfir: Tăriceanu mi-a spus că nu a renunţat la candidatura la prezidenţiale

„Chiar singura soluţie viabilă la momentul acesta de alternativă la Iohannis. Eu nu cred că rezultatul la europarlamentare ne arată că orice variantă nu poate fi luată în calcul. Din punctul meu de vedere, chiar rămâne o alternativă, cea mai bună alternativă la Iohannis. Eu cred că Tăriceanu va trebui să candideze la preşedinţie şi sunt convins că o va face. Nu a renunţat nicio secundă la candidatură. O să propun în partid, miercuri, vreau să mergem să îi apărăm pe oameni de abuzuri. Miercuri avem şedinţă, dar nu ştiu dacă se va discuta. Este în funcţie de organizaţiile care au adoptat rezoluţiile. Eu i-am spus atunci că trebuie să candideze. Mi-a zis nu a fost o renunţare, dar în contextul în care veneam nu aveam cum să zic «candidez la preşedinţie», nici nu era rezultatul alegerilor europarlamentare făcut public. Am convingerea că va candida”, a declarat Daniel Zamfir, luni, pentru MEDIAFAX.

Senatorul ALDE a declarat că a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu, iar declaraţia acestuia după alegerilor europarlamentare din 26 mai „nu a fost o declaraţie de renunţare” la candidatura pntru un mandat la Cotroceni.

„Acesta nu e decât un motiv de a confirma sprijinul filialelor, atunci când apar anumite îndoieli legat de chestiunea asta. Ne-am lămurit în partid că nu a fost o renunţare. La nivel personal m-am lămurit cu Călin Popescu Tăriceanu că acea declaraţie de atunci nu a fost o declaraţie de renunţare, ci una făcută într-un anumit context. Toate rezoluţiile declanşate în partid vor să îi probeze sprijinul şi dorinţa tuturor de a candida”, a explicat Zamfir.

Senatorul ALDE a adăugat că singura problemă care se pune este dacă Tăriceanu va fi sau nu candidatul comun al PSD-ALDE la prezidenţiale. El a mai precizat că vor fi discuţii cu PSD, după Congresul din 29 iunie, în care social-democraţii vor alege conducerea partidului.

„Discuţia nu poate fi formalizată pentru că în cadrul rezoluţiei noi am propus discuţii cu PSD, sigur după ce îşi fac şi ei Congresul, pentru eventuala candidatură unică. El va candida oricum. Discuţia e: candidează din partea unei alianţe comune sau nu. Numai un candidat din afară poate să ţină sub capac PSD, la ce certuri sunt în PSD. Ce îi va putea unii e un candidat din afara PSD şi nu poate fi altul decât un candidat din alianţă. Eu cred în continuare că domnul Călin Popescu Tăriceanu e cea mai serioasă variantă şi fezabilă la Iohannis. Opinia mea personală este că un candidat comun în momentul acesta e cel mai fezabil”, a conchis Daniel Zamfir.

ALDE Braşov a adoptat, vineri, o rezoluţie, prin care îi cere lui Călin Popescu Tăriceanu să îşi anunţe candidatura la prezidenţiale şi a solicitat începerea discuţiilor cu PSD pentru susţinerea acestuia la alegeri. Şi organizaţia ALDE Sibiu consideră că Tăriceanu trebuie să fie prezidenţiabilul partidului.

Până în prezent de la PSD ar vrea să candideze la prezidenţiale Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu.

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu a spus că Olguţa Vasilescu, Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae, Eugen Teodorovici şi Gabriela Firea sunt nume vehiculate în interiorul PSD pentru nominalizarea candidatului la alegerile prezidenţiale. Candidatul PSD la prezidenţiale va ajunge în turul doi.

Preşedintele interimar al PSD Viorica Dăncilă a anunţat că partidul ia în calcul şi varianta unui prezidenţiabil din afara formaţiunii.

PSD va avea pe 29 iunie un Congres extraordinar pentru alegerea preşedintelui, preşedintelui executiv şi a secretarului general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici