Daniela Buruiană, desemnată membru naţional din partea României la Eurojust

Daniela Buruiană a fost numită în calitate de nou membru naţional din partea României la Eurojust, de către ministrul Justiţiei, Stelian Ion. Buruiană are experienţă ca procuror senior în cadrul Ministerului Public şi a mai îndeplinit funcţia de membru naţional în cadrul agenţiei europene.

304 afișări
Imaginea articolului Daniela Buruiană, desemnată membru naţional din partea României la Eurojust

„Sunt deosebit de încântată de posibilitatea de a lucra din nou în cadrul acestei agenţii europene unice, ce furnizează un acces neîntrerupt la experţi legali şi judiciari din cele 27 de state membre ale UE, precum şi din peste 50 de ţări terţe. România a avut o contribuţie importantă în ultimii ani la activitatea Eurojust şi mă reîntorc la agenţie deosebit de hotărâtă să continui şi să dezvolt această contribuţie. Pentru a realiza acest lucru, am marea şansă de a mă putea baza pe expertiza şi sprijinul profesional al colegilor de la Eurojust şi din România, deoarece doar printr-un efort colectiv putem face diferenţa, fi eficienţi şi furniza o valoare adăugată în asistenţa acordată pentru combaterea criminalităţii organizate transnaţionale”, a declarat Daniela Buruiană.

Cu o experienţă profesională de peste 22 de ani în calitate de procuror, Daniela Buruiană face parte dintr-o structură specializată a Ministerului Public: Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), încă de la înfiinţarea sa în noiembrie 2004.

În decursul anilor, Buruiană a dobândit o vastă experienţă practică în investigarea şi urmărirea penală a cazurilor transfrontaliere de criminalitate organizată, precum şi în desfăşurarea unor activităţi multiple şi complexe în domeniul cooperării şi coordonării judiciare internaţionale.

Daniela Buruiană are un master în drept obţinut în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti şi a absolvit Institutul Naţional de Magistratură din România. A lucrat anterior ca membru naţional din partea României în cadrul Eurojust, unde a coordonat echipa de combatere a criminalităţii informatice timp de 6 ani. Sub îndrumarea sa, biroul naţional din cadrul Eurojust a intensificat puternic cooperarea judiciară dintre România, alte state membre şi ţări terţe în cazuri transfrontaliere complexe, ce aveau în vedere printre altele, criminalitatea organizată în domeniul traficului de persoane sau al infracţiunilor cibernetice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici