Daniela Popa şi-a anunţat oficial demisia din PC, la Braşov

Preşedintele PC, Daniela Popa, şi-a anunţat oficial, sâmbătă, în cadrul Consiliului Naţional al PC organizat la Braşov, demisia atât din funcţia de preşedinte al organizaţiei, cât şi ca membru al partidului, fiind propusă de PSD pentru postul de membru în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

187 afișări
Imaginea articolului Daniela Popa şi-a anunţat oficial demisia din PC, la Braşov

Daniela Popa şi-a anunţat oficial demisia din PC, la Braşov (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Astăzi Consiliul Naţional a luat act de decizia doamnei preşedinte Daniela Popa de a demisiona din funcţia de preşedinte al PC, dar şi din funcţia de membru al partidului, ca atare consiliul naţional a însărcinat Biroul Politic să conducă activitatea partidului până la Congresul care se va desfăşura, cel mai probabil, în luna februarie", a anunţat Daniel Constantin, liderul Departamentului Fonduri Europene din cadrul PC, care este susţinut de PC Braşov pentru funcţia de preşedinte al partidului.

Potrivit lui Constantin, Consiliul Naţional al PC, organizat sâmbătă la Braşov, a stabilit şi data organizării Congresului partidului, pentru data de 28 februarie, când va fi ales noul preşedinte al organizaţiei, care o va înlocui pe Daniela Popa.

"Deocamdată nu s-a constatat starea de incompatibilitate între doamna deputat Daniela Popa şi statutul pe care îl va avea ca membru al Comisiei de supraveghere a asigurărilor. În momentul în care se va constata acest lucru, probabil după data de 1 februarie, vom constata decizia Guvernului cu privire la organizarea de noi alegeri", a mai spus Constantin.

Membrii PC s-au întrunit, sâmbătă, la Hotelul Aro Palace din Braşov, în cadrul Consiliului Naţional al Partidului Conservator, unde s-a discutat strategia partidului pentru alegerile locale din 2012, modificarea statutului partidului, precum şi organizarea congresului partidului.

Conservatorii au decis reorganizarea partidului, noua structură urmând a fi "destul de suplă" care să se bazeze pe un număr redus de vicepreşedinţi, în contradicţie cu ceea ce s-a întâmplat până acum, potrivit sursei citate.

"Vrem să dăm un rol mai puternic departamentelor care de data aceasta nu vor mai fi politice şi profesionale, ci vor fi departamente pe domenii de actvitate, aşa numitul Guvern din umbră care să monitorizeze activitatea Guvernului şi să vină cu propuneri de îmbunătăţire a acesteia", a adăugat Daniel Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici