Data la care ar putea avea loc CExN al PSD pentru remanierea miniştrilor

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni, cel mai probabil, săptămâna viitoare, pentru o discuţie pe marginea activităţii miniştrilor social-democraţi, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea centrală a partidului.

599 afișări
Imaginea articolului Data la care ar putea avea loc CExN al PSD pentru remanierea miniştrilor

Data la care ar putea avea loc CExN al PSD pentru remanierea miniştrilor

Potrivit surselor citate, preşedintele PSD Liviu Dragnea intenţionează să convoace „de principiu, săptămâna viitoare” o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, reuniune în care liderii filialelor PSD şi conducerea centrală a partidului să discute despre activitatea miniştrilor social-democraţi.

Premierul Viorica Dăncilă este aşteptată să prezinte, în şedinţa CExN, propria analiză cu privire la ritmul de implementare a măsurilor din programulde guvernare de către fiecare minister în parte, au spus pentru MEDIAFAX surse din PSD.

De asemenea, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, pe 17 octombrie, că partidul va lua o decizie în legătură cu susţinerea şi depunerea în Parlament a proiectului de lege privind parteneriatul civil în cadrul următoarei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional al partidului.

Vicepreşedintele PSD Doina Pană a declarat pe 19 octombrie că prima parte a evaluării miniştrilor, legată de realizări, a fost terminată de către comisia PSD de monitorizare a Guvernului şi a precizat că din punctul său de vedere „vor fi remanieri”. Pană a afirmat că raportul va fi analizat de Viorica Dăncilă, care apoi să prezinte concluziile în CEx.

De asemenea, Dragnea a declarat pe 16 octombrie, la Parlament, că se ia în calcul doar o remaniere şi nu s-a discutat în partid o comasare sau reducere a numărului de ministere.

Liderul PSD a declarat, la sfârşitul lunii septembrie, că există miniştri care refuză să semneze şi aceştia nu mai pot rămâne în Guvern, urmând ca după referendumul pentru familie să existe o discuţie clară privind remanierea guvernamentală. Totodată, liderul social-democrat a precizat că miniştrii care nu sunt buni comunicatori, în sensul de a prezenta public măsurile luate de propriile ministere în vederea implementării programului de guvernare, riscă să plece din Cabinetul Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici