DE CE IUBESC ROMÂNIA - Victor Ponta: Iubesc România pentru că sunt român şi pentru că nu am altă ţară

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi, la Alba Iulia, că iubeşte România pentru că este român şi pentru că nu are altă ţară, adăugând că îşi doreşte ca şi copiii săi să trăiască aici.

424 afișări
Imaginea articolului DE CE IUBESC ROMÂNIA - Victor Ponta: Iubesc România pentru că sunt român şi pentru că nu am altă ţară

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu vin la Alba Iulia de 1 Decembrie pentru că simt nevoia să fim mai uniţi. Cred că suntem mai dezbinaţi decât eram în 1918 şi îmi doresc să regăsim un sentiment pe care l-am pierdut de mult. De asemenea, sunt optimist că la anul vom fi într-adevăr mai uniţi şi vom fi pe un drum mai bun", a afirmat Victor Ponta.

Întrebat de ce iubeşte România, Ponta a răspuns: "Pentru că sunt român şi pentru că nu am altă ţară şi pentru că aici am crescut şi eu şi părinţii mei, iar copiii mei aş vrea să trăiască tot aici".

El a spus că este dezamăgit de actuala situaţie a României.

"Sigur că sunt dezamăgit, aşa cum sunt toţi românii, pentru că suntem o ţară şi un popor care am merita mai mult decât avem acum", a afirmat Ponta.

Întrebat cum comentează faptul că premierul Emil Boc şi liderii PDL au fost huiduiţi, Ponta a răspuns că nu împărtăşeşte asemenea momente.

"Nu le împărtăşesc, nici nu huidui pe nimeni, nici nu îmi plac asemenea momente, deşi în general când eşti la putere îţi asumi şi asemenea lucruri. Le regret de principiu", a spus Ponta.

Manifestările organizate la Alba Iulia de Ziua Naţională a României au început în jurul orei 9.00 cu un ceremonial de depuneri coroane de flori la statuile lui I.I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu din centrul municipiului. Dacă la debutul manifestărilor au fost aproximativ două mii de persoane, între timp numărul acestora a ajuns la aproximativ trei mii.

La manifestări mai participă ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, liderul PNL, Crin Antonescu, fostul premier Adrian Năstase, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, liderul PC, Daniel Constantin, primarul din Chişinău, Dorin Chirtoacă, liderul PNŢCD, Victor Ciorbea, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

În jurul orei 10.00, la Alba Iulia a ajuns şi premierul Emil Boc, iar în momentul în care a depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul a fost huiduit de mai multe persoane din mulţime, acestea strigând şi "Hoţii".



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici